Furnace Brook Winery i the Berkshires, Massachusetts

Vil du besøge En vingård i ægte New England-stil?

Du forbinder måske ikke rigtig New England med vinproduktion, og det er da også en anden oplevelse at besøge Hilltop Orchards Furnace Brook Winery, end at besøge en italiensk eller fransk vingård. For det første er der ikke vinranker, så langt øjet rækker, men derimod New Englands idylliske skovlandskab og æbleplantager. For det andet minder den flotte røde trægård, der ligger stolt på bakketoppen, mest af alt om en gammel svensk ødegård. Der er dog ikke meget ødegård over de store vintønder, baren og presseriet, der også venter på Furnace Brook Winery. Og smagsoplevelserne de fejler bestemt heller ikke noget.

Er du på kør-selv-ferie i det hyggelige område the Birkshires, der ligger blot tre timer fra Boston, så skal du lade din smagsløg fører dig til Furnace Brook Winery.

Inspiration

Få en smagsprøve på ice wine og lokal mjød

Det er helt sikkert smagsoplevelserne, der er i fokus, når du besøger Furnace Brook Winery. I gårdbutikken finder du sirup, hjemmelavet marmelade, æblecider, frugttærter, donuts og mange andre lækkerier, der hurtigt kan fylde indkøbskurven op. Og så er der selvfølgelig hovedattraktionen, vinsmagning. Furnace Brook Winery dyrker ikke vindruerne her på gården i New England, men derimod i Californien, hvor forholdene bekendt er lidt mere gunstige for vindyrkning. Men det gør absolut ikke fornøjelsen mindre. For 7 $ får du 6 valgfrie smagsprøver - lige fra riesling, zinfandel og mousserende vine til deres mere "lokale" varianter som cider, mjød (!) og Apple Ice Wine. Specielt deres Ice Wine er en oplevelse. Den sirups-agtige vin er lavet af cider, der er blevet frosset gennem New Englands kolde vintermåneder, hvilket giver en særlig sød nektar. Det er absolut lækkert!

Moon Hikes i æbleplantagerne

Et besøg på Furnace Brook Winery er, som det er så typisk for amerikanerne, en totaloplevelse - og både store og små kan være med. I efteråret kan du tage på selv-pluk i æbleplantagen eller køre en tur gennem lunden på høladet. Men det 80 hektar store område omkring gården er også dekoreret med vandreruter i alle sværhedsgrader. Du kan fx tage på en, som de kalder det, Hike & Drink med picnic-kurv og vin i skoven. Eller du kan prøve deres månedlige og uhyre populære Moon Hike, hvor de tager dig på en tur i området badet i måneskin. Det er så populært, at det er vigtigt at bestille tid i forvejen.


"Du skal smage på alt hvad gården har at tilbyde af lækkerier, men især skal du unde dig selv at smage på deres apple cider donuts - Jeg siger ikke, at de små sukkerbomber er New Englands bedste donuts, men de i hvert fald uhyre højt på listen"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort