Glen Canyon dæmningen

Carl Hayden Visitor Center

Er du på kør-selv-ferie gennem Arizona, kan du stoppe ved den imponerende dæmning, Glen Canyon Dam. Her bør du besøge Carl Hayden Visitor Center i den karakteristiske moderne bygning, hvor den østlige side strækker sig ud over dæmningen. Her får du en dramatisk panoramaudsigt over dæmningen og Lake Powell. I besøgscenteret er der udstillinger, film og mulighed for at tage på en guidet tur, hvor du får en masse interessante historier og facts om dæmningen og området. Det kan anbefales.

Colorado floden tæmmes

Glen Canyon dæmningen blev færdiggjort i 1964, hvor Colorado flodens brølende vandmasser blev tæmmet af den 216 meter høje og 475 meter lange dæmning – en arkitektonisk og ingeniørmæssig bedrift. De enorme vandmængder bag den imponerende dæmning skabte Lake Powell, der er den næststørste menneskeskabte sø i USA og i dag et super populært rekreationsområde med vandsportsaktiviteter, ture med husbåde og gode vandremuligheder.


" Tip: Du kan gå over Glen Canyon Dam Bridge og blive belønnet med en fabelagtig udsigt til dæmningen og Colorado floden. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort