Guldgraverbyen Helena i Montana

Fra guldgraverby til hovedstad

Den gamle guldgraverby Helena med bare 30.000 indbyggere, er Montanas hovedstad. Det er en overskuelig og meget charmerende by med en spændende historie og skønne victorianske huse og palæer, der vidner om byens rigdom efter de enorme guldfund. Du kan slentre rundt i byens centrum og ned ad hovedgaden ”Last Chance Gulch”, med små hyggelige butikker, cafeer og museer. Helena ligger mellem nationalparkerne Glacier- og Yellowstone og derfor et oplagt stop, på din køre-selv-ferie gennem Montana.

Inspiration

Guldfeberen rasede i USA

Helena blev grundlagt i 1864, efter fire guldgravere kom til området og prøvede lykken. I første omgang fandt de ikke noget og ville drage videre – men de gav det en sidste chance og pludselig dukkede guldet frem i deres guldpander. De fandt det præcis der, hvor Helenas hovedgade ligger der fik sit officielle navn ”Last Chance Gulch” i 1953. Rygtet om guldfundet spredte sig hurtigt og tusindvis af lykkeriddere drog til stedet.

I årene efter guldfundet voksede Helena med lynets hast og flere befolkningsgrupper og de enorme rigdomme satte deres præg på byen. Smukke victorianske bygninger skød op overalt og byen blev efterhånden kendt som "The Queen City of the Rockies".


" Tip: Sæt tid af til Montana's Original Governor's Mansion. Huset var den officielle bopæl for Montanas guvernører fra 1913-1959. I dag er det et interessant museum. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort