Halvøen Cape Cod tæt på Boston

Oplev de lokales Sommerferie-spot nr. 1

I staten Massachusetts lidt syd for Boston ligger Cape Cod - eller "the Cod", som de lokale kalder det -  og her finder I noget nær USAs smukkeste kystlandskaber. Øen er en slags sommerhelle for byfolket, og man kan næsten heller ikke andet end at blive ført væk af en sommerbrise af idyl, autenticitet, uforglemmelig natur og historie. Er I på kør-selv-ferie omkring Boston i maj, juni, september eller oktober, bør I tage jer tid til at udforske Cape Cods bugnende skattekiste.

inspiration

Byer, der summer af 'old times'

Uanset hvor I lægger vejen forbi, så byder Cape Cod velkommen med en afslappet atmosfære, der taler til jeres indre livsnyder.

Slentrer I ned ad gaderne blandt træfacader i Sandwich, der er én af de ældste byer i USA; besøger John F. Kennedy's favoritby Hyannis med the JFK Museum i deres gamle hus; eller tager til Orleans, hvor der venter masser af krigshistorie, vil byerne på Cape Cod tage dig med på historiens vingesus. 

Blandt den ægte New England charme og varme med klassiske træhuse, hvide stakitter og velholdte haver, finder I også en mere artsy boheme-vibe med små kunsthåndværkere, gallerier og museer og et levende LBGQT+-miljø i fx byen Provincetown

Det var også her pilgrimmene fra Mayflower gik i land i 1620 for at indtage den nye verden, og I kan i dag bestige det godt 75 meter høje Pilgrim Monument. En unik oplevelse, hvor starten på det amerikanske eventyr startede.

bugnende sanddyner og fortryllende kyster

Cape Cod er dog meget mere end historie og charmerende byer, og den helt store årsag til at lægge vejen forbi er det fantastiske naturlandskab. 

På spidsen af Cape Cod nær Provincetown, finder I Cape Cod National Seashore med klassiske fyrtårne som Three Sisters og Nauset Beach Light og mere end 60 kilometer fortryllende sandstrand. I Provincetown er der mulighed for at spotte hvaler og i Monomoy Wild Life Refugee kan I få en unik oplevelse af det vilde dyreliv. 

Vil I opleve øen på cykel, så findes der et utal af flotte cykelruter, så som den populære Cape Cod Rail Trail, hvor I får en fantastisk oplevelse af kysten.

Se også: Aktiviteter i New England og det østlige USA og find mange flere oplevelser

Tag den smukke rute ad Old King's Highway

Old King's Highway, kaldet Highway 6A, er den gamle hovedvej og snor sig gennem små byer og samfund, der ligger som historiske perler på en snor langs kysten på Cape Cod. Ruten tager jer hele vejen fra Sandwich over Barnstable Town og hele vejen til Provincetown på spidsen af Cape Cod.

Old King's Highway er igennem tiden betrådt af både indianere og pilgrimme, og selv den dag i dag kører I langs meget af den oprindelige rute. Så tag på en skøn køretur gennem det historiske område, hvor I får mulighed for at mærke stemningen og indsnuse atmosfæren på skønne Cape Cod.

Kort

Vis på kort