Henry Ford Museum tæt på Detroit

Et sprudlende museum om Amerikas historie og store personligheder

Her er et fascinerende museumskompleks, der på overbevisende måde fortæller om opfindelser, ideer og store personligheder, der har haft en indflydelse på Amerikas historie. Der er udstillinger, filmfremvisninger og en hel landsby, der fortæller om Amerikas fortid, nutid og fremtid på en underholdende og inspirerende måde. Se fx Thomas Edisons laboratorium, udforsk flyinnovationer, der starter med Wright brødrenes første flyvetur og John F. Kennedys præsidentlimousine.

Inspiration

Museet er som at træde ind i en tidsmaskine

Greenfield Village er et helt fantastisk udendørs museum med 7 historiske distrikter, hvor du får serveret 300 års Amerikansk historie på nogle timer. Hop på et ægte damplokomotiv, der transporterer dig tilbage i tiden og gennem Greenfield Village, forbi et væld af smukke, historiske bygninger. Der er flere stop undervejs, så du bestemmer selv hvad du vil se.

  • Besøg fx en gård og se hvordan hverdagslivet for de hårdtarbejdende bønder var i det 19. århundrede. Her er masser af dyr og mennesker, der arbejder og klædt som for mere end 100 år siden.
     
  • Kom tæt på Henry Ford, der var en af Amerikas største industrialister og innovatører. Besøg hans barndomshjem, kom på rundvisning i en kopi af Ford Motor Company fabrikken, hvor han begyndte produktionen af automobiler og tag en tur i verdens første serieproducerede bil - Ford Model T.
     
  • Se Thomas Edisons laboratorium og nogle af de første bygninger, der blev oplyst af glødelampen, som han udviklede. Det blev en opfindelse, der på kort tid ændrede verden, ligesom brødrene Wright første flyvetur i 1903 gjorde det. Se hvordan deres cykelforretning, skabte en indtægt, der gav dem mulighed for at udvikle og bygge flyvemaskinen, med en evig støtte fra deres søster Katharine.
     
  • Oplev også baseball som i 1867, nyd en frokost fra en menu fra 1830érne og se bussen hvor Rosa Park blev arresteret d. 1. december 1955 fordi hun ikke ville give pladsen til en hvid, hvilket var imod den eksisterende ”adskillelseslov”. Det blev efter manges mening starten på borgerrettighedsbevægelsen.

Som du kan se, er museet en mangfoldighed af oplevelser og indtryk, så det er en god ide at starte besøget tidligt på dagen, da timerne flyver af sted. Henry Ford Museum ligger i Dearnborn, en forstad til Detroit til ca. 20 km vest for Detroits centrum.

Kort

Vis på kort