Indianerbyen ved New Town

Se hvordan de gamle indianerstammer boede

I udkanten af New Town i North Dakota passerer den store Missouriflod. På den vestlige bred står noget, der bare ligner et par små høje. Det er de genopførte traditionelle Earthlodges, som områdets gamle indianerstammer boede i. Når du kommer tæt på, kan du sagtens fornemme, hvordan livet har været i de store hytter. Hvordan de har siddet omkring bålet i midten og diskuteret livets små og store udfordringer.

Inspiration

Kvindernes domæne 

Selvom mange ved, at de indianske stammer var drevet af de mandlige høvdinger, så var det faktisk ikke i alle henseender, at mændende bestemte. Det var nemlig stammernes kvinder, der byggede jordhytterne. Mændende hjalp til med at rejse de store stammer, der holdt sammen på konstruktionen, men ellers var det kvinderne, der byggede resten. Kvinden, der havde bygget hytten blev betragtet som ejeren, og det var også hende, der bestemte i hjemmet. 

Besøg de seks små jordhytter

MHA Earthlodge Village består af seks små earthlodges og en stor til ceremoniel brug, som du kan gå ind i. Naturligvis benyttes den slags konstruktioner ikke længere til beboelse. De anvendes mere til ceremonier og som vidnesbyrd om kulturarven, der er forbundet med stammerne. Den lille landsby, som du kan besøge her i North Dakota er genopført i fællesskabet mellem Mandan-, Hidatsa- og Arikara stammerne. Det er den første landsby af sin slags, der er bygget af disse stammer i over 100 år.  Besøg MHA Earthlodge Village på din kør-selv-ferie i North Dakota og få et særligt indblik i hvordan Mandan-, Hidatsa- og Arikaraindianerne boede.

 

 

Kort

Vis på kort

Oplev Midtvesten - skab din egen historie