Mammoth Site of Hot Springs

Kom tæt på en mammut

Du behøver ikke være professionel- eller amatør palæontolog for at finde Mammoth Site of Hot Springs fantastisk spændende. På museet kan du se knogler fra mere end 60 mammutter og mange andre arter fra istiden. Der er et stort indendørs udgravningsområde, spændende aktiviteter for børn og hele familien. Der er guidede ture og du kan gå rundt på egen hånd. Det er virkelig en oplevelse at befinde sig et sted, hvor udgravningerne stadig finder sted og nye fund ser dagens lys med jævne mellemrum.

Inspiration

Knoglerne blev fundet i 1974

Stedet blev opdaget under et nybyggeri i 1974, hvor man pludselig stødte på en to meter lang stødtand og andre knogler. Grundejeren Phil Anderson kontaktede flere universiteter om opdagelsen, men ingen udviste nogen form for interesse. Phil viste knoglerne til hans søn Dan, der havde kendskab til geologi og arkæologi, hvorefter der skete noget. Han kontaktede sin tidligere universitetsprofessor, Dr. Larry Agenbroad om fundet, og så gik det stærkt - specielt da det blev konstateret, at man havde fundet en 26.000 år gammel grav med knoglerne af flere mammutter.

Grundejer Phil Anderson stoppede alle planer om at fortsætte nybyggeriet i 1975, og Mammoth Site of Hot Springs blev en realitet.

Kort

Vis på kort