Mount Rushmore

Amerikansk historie hugget i sten

George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln - nogle af de vigtigste ansigter i den amerikanske historie vogter over deres højtelskede nation her ved Mount Rushmore. De fire præsidenters 18 meter høje stenansigter, der er hugget ind i granitbjerget, er et imponerende skue, som de ligger omkranset af Black Hills fantastiske natur.

Et besøg her er et spændende og massivt møde med de første 150 år af moderne amerikansk historie og kultur. Historien om en nation og et demokrati, der blev skabt på godt og ondt, men som ikke desto mindre er uhyre interessant at dykke ned i. Hen ad aftenen bliver de gigantiske stenansigter oplyst i nattemørket, så de næsten kommer til live. Det er et ret fascinerende syn.

Inspiration

Baseballspillerne fra Rushmore;

Tæt på indgangen til Mount Rushmore National Memorial ligger besøgscentret. Her kan du se de hårrejsende billeder af stenhuggere, der hænger på toppen af bjerget. Det giver virkelig et godt indtryk af, hvad det har været for en arbejdsplads, og hvordan arbejdet er blevet udført. Du kan blandt andet også se en model over, hvordan "skulpturen" skulle udformes oprindeligt, som i første omgang var en del mere omfattende end den, som mere en tre mio. besøger hvert år.

Dengang var det for eksempel meningen at præsidenternes overkroppe skulle med. Byggeriet fandt sted fra 1927 til 1941 og i løbet af den tid formede mændene et stærkt bånd og blandt andet også et baseball-hold, der faktisk gik hen og blev ret succesfulde. Kom tæt på arbejdet med præsidenthovederne på besøgscentret. Der er masser af spændende detaljer, som med sikkerhed gør besøget ved Mount Rushmore endnu mere spændende.

Husk kameraet og sig hej til dyrene

Tag dig tid til at suge bjerget ind og husk kameraet. Følg den lettilgængelige sti, Presidential Trial, der tager dig helt op til kanten af bjerget, hvor de gigantiske bunker af afhuggede klippestykker stadig ligger. Undervejs vil du næsten med garanti også stifte bekendtskab med de søde små jordegern. Mount Rushmore ligger jo i Black Hills, så hvis du kommer en dag, hvor der ikke er alt for mange turister er det nemt nok at støde på spændende dyr som kæmpe pindsvin, bjerggeder, murmeldyr, snegeder og, hvis du er rigtig heldig, endda også store kattedyr som pumaen.

Mount Rushmore ligger i nærheden af Custer State Park, hvor I kan få et sjovt møde med det western-lignende USA blandt hundredvis af buffalos, prærie-landskaber og frodige bjerge. For at få den smukkeste oplevelse på jeres kør-selv-fere bør I tage Iron Mountain Road, der uden tvivl er den mest spektakulære vej til Mt. Rushmore.


"Ikke langt fra Mt. Rushmore kan I opleve et andet spektakulært monument, nemlig Crazy Horse Memorial. Her hylder den indianske befolkning deres historie med et 27 meter stort ansigt af høvdingen Crazy Horse"

- Alan, Rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort