Mount Rushmore

Amerikansk historie hugget i sten

George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln - nogle af de vigtigste ansigter i den amerikanske historie vogter over deres højtelskede nation her ved Mount Rushmore. De fire præsidenters 18 meter høje stenansigter, der er hugget ind i granitbjerget, er et imponerende skue, som de ligger omkranset af Black Hills fantastiske natur. Et besøg her er et spændende og massivt møde med de første 150 år af moderne amerikansk historie og kultur. Historien om en nation og et demokrati, der blev skabt på godt og ondt, men som ikke desto mindre er uhyre interessant at dykke ned i. Hen ad aftenen bliver de gigantiske stenansigter oplyst i nattemørket, så de næsten kommer til live. Det er et ret fascinerende syn.  

Mount Rushmore ligger i nærheden af Custer State Park, hvor I kan få et sjovt møde med det western-lignende USA blandt hundredevis af buffalos og prærie-landskaber. For at få den smukkeste oplevelse på jeres kør-selv-fere bør I tage Iron Mountain Road, der uden tvivl er den mest spektakulære vej til Mt. Rushmore.


"Ikke langt fra Mt. Rushmore kan I opleve et andet spektakulært monument, nemlig Crazy Horse Memorial. Her hylder den indianske befolkning deres historie med et 27 meter stort ansigt af høvdingen Crazy Horse"

- Ditte, Rejsespecialist i Lyngby


  

kort

Vis på kort

Oplev Midtvesten - Skab din egen historie