Medora Musical

Burning Hills Amphitheatre

Langt fra Broadway – ikke mindre end 2.752 miles (ca. 4.430 km) – kan du også komme ind og se en Musical. Vi befinder os i byen Medora i North Dakota, lige ved indgangen til Theodore Rosevelt National Park, langt væk fra de velkendte scener, projektører og Oscar-nominerede skuespillere. Ikke desto mindre, så venter dig en forrygende aften i Burning Hills Amphitheatre, der er hugget ind i bjergskråningen på bjerget i udkanten af Medora. Her er plads til 2.400 tilskuere og mere end 4 millioner besøgende har allerede set Medora Musical.

Medora opsætter hvert år en ny udgave af deres musical, der fortæller historien om USA’s 26. præsidents, Theodore Roosevelt, mange besøg her i området, hvad det betød for ham og hvad han kom til at betyde for området. Showet krydres efterfølgende med musik og underholdning fra lokale kunstnere. Musical’en begynder, mens der endnu er lys på himlen, og underholdningsværdien er god. Der er flotte kulisser og levende heste på scenen, og som aftenen går og lyset forsvinder, formår de at inkludere de bagved liggende bjerge til en smuk del af scenen. Ganske enkelt imponerende.

Theodore Roosevelt kom til Badlands (nuværende North Dakota) første gang i 1883 for at jage bisoner og andet vildt. Roosevelt vendte tilbage til North Dakota adskillige gange og han har efterfølgende sagt, at han fandt mening med livet i dette barske land. Han beundrede de barske dyder og integritet hos de mænd, som han arbejdede sammen med, og de inspirerede ham til at organisere kavaleri-regimentet The Rough Riders, som gav ham stor berømmelse under den spansk-amerikanske krig. I dag kan I besøge The Rough Riders Hotel i byen Medora.

Efter Theodore Roosevelts død i 1919 begyndte bestræbelserne på at skabe en nationalpark til minde om hans liv og indflydelse på dette området. Theodore Roosevelt National Park, hvis sydlige indgang ligger i Medora, blev indviet i 1978.

"I never would have been President if it had not been for my experiences in North Dakota." 
-Theodore Roosevelt 
 

Kort

Vis på kort