Theodore Roosevelt National Park i North Dakota

Statens naturlige Højdepunkt

Nationalparkens ’badlands’ ligner mystiske klippeformationer, der har fået påmalet sig lige linjer af rød, gul, brun, sort og sølv. Rundt omkring breder præriens flade sletter sig, og igennem det hele løber Little Missouri River, som sammen med lyden af bisonernes løbende hove er det eneste, der af og til bryder stilheden. Theodore Roosevelt National Park er North Dakotas højdepunkt, når det kommer til naturoplevelser. Langs statens vestlige grænse ligger parken og imponerer med både natur og kultur.

Inspiration

Gå i præsidentens fodspor

”I have always said I would not have been president had it not been for my experience in North Dakota. It was here that the romance of my life began”. Theodore Roosevelt elskede North Dakota. Han kom til det område, som i dag er nationalpark i 1883 for at jage bisoner. Da bestanden af de store præriedyr allerede dengang var kritisk, ville han gerne nå at få et trofæ med hjem inden det var for sent. Han faldt dog først og fremmest pladask for den smukke natur med det livlige dyreliv. Og hytten, som er det første I møder, når I ankommer til parken ved South Unit Visitor Center, er hans gamle hytte, som I kan besøge inden I kører ind i parken.

Præriehundene byder jer velkommen

Fortsæt ind i parken ad East River Roads snørklede veje igennem Prairie Dog Town, hvor de søde præriehunde byder jer velkommen fra deres små jordknolde. Fortsæt til I kommer til Wind Canyon Overlook, hvor I har en fantastisk udsigt over floden, der laver en stor u-form lige her. Det er nok et af parkens mest fotograferede steder. Parken er fyldt med smukke udsigtsposter fra syd til nord.

Hold ind til siden ved River Bend Overlook i den nordlige del af parken for at se den smukke udsigt over kløften med floden i dalen omgivet af de karakteristiske sandstensklipper. Det er et virkelig smukt syn, hvor I har gode muligheder for at spotte både ørne og mange andre af parkens dyr.

Kort

Vis på kort