Militærposten Custer House i North Dakota

Custer House i Fort Abraham Lincoln

Umiddelbart emmer det af lutter fred og idyl, når du besøger det genopførte Custer House. Huset ligger i rolige omgivelser med bølgende bakker, hvor vinden får græsstråene til at danse. Det var også det syn, der mødte General Custer og hans mænd, dengang de ankom hertil i 1873, men historien er alt andet fredelig. Her tæt på North Dakotas statshovedstad, Bismarck kan du besøge et hus, der har haft stor betydning for et af de vigtigste slag mellem nybyggerne og indianerne i den store Sioux krig. Og når du besøger stedet bliver du guidet igennem historien af kvinder i victorianske kjoler eller mænd i gamle militæruniformer.

Inspiration

Slaget ved Little BigHorn 

Der var fundet guld i Black Hills. Og det ville den amerikanske regering gerne have fat i. Men for at få fingrene i det kostbare metal måtte de fortrænge indianerne væk fra deres territorier. Mændene på Fort Abraham Lincoln var mange og i 1876 fik de besked på at drage mod vest mod Little Bighorn dalen for at fordrive indianerne, så de kunne bygge en jernbane. De troede, at der ville være højst 800 indianere, men i stedet stod de 600 soldater overfor 2.500 kampklare Sioux-og Cheyennekrigere ledet af Sitting Bull, og det endte med at Custer og mange af hans folk faldt i kamp. 

Besøg Fort Abraham Lincoln og Custer House og få et interessant indblik i hvordan soldaterne fra et af de vigtigste slag i Siouxkrigen boede og hvordan de forberedte sig på kamp. 

Kort

Vis på kort

Oplev Midtvesten - skab din egen historie