Nantucket Island i Massachusetts

Fra hvalfiskeri til hyggelig ferieø for hele familien

Øen der ligger 48 km syd for Cape Cod i staten Massachusetts, er en sand magnet for feriehungrende amerikanere og rejsende fra hele verden. Nantucket Island har da også alt til at gøre ferien til en succes. Smukke kolonibygninger, museer, fyrtårne, lokalt kunsthåndværk, gode spisesteder, lækre strande og fine cykelstier, så du nemt kan komme rundt på øen.

Du kan sejle til Nantucket Island fra Hyannis med traditionelle færger og tage lejebilen med. Der er også hurtigfærger fra Haynnis, New Bedford, New York City og New Jersey, men de tager kun passagerer og cykler med.

Nogle af øens højdepunkter:

  • Nantucket mange strande: Childrens Beach og Jetties Beach er ideelle for familier med børn. Fra Madaket Beach har du de smukkeste solnedgange.
  • Øens 3 fyrtårne: Great Point Light, Brant Point Lighthouse og Sankaty Head Light. Alle tre fyrtårne har beskyttet øens farvande i mere end 100 år.
  • Whaling Museum: Det mere end 80 år gamle hvalmuseum er for alle aldre. Se fx et komplet skelet fra en kaskelothval og mange effekter fra hvalfangertiden og så er der konstant skiftende udstillinger.
  • Nantucket Shipwreck and Lifesaving Museum: Hundredvis af skibe gik ned, når de passerede øen og museet er dedikeret til dem, der satte deres liv på spil for at redde de forliste søfolk. Museet er for hele familien.
  • Cisco Brewers: Her producerer både øl, vin og spiritus. Du kan besøge bryggeriet, komme på rundvisning og smage på de gyldne dråber året rundt.

Inspiration

Kort og godt om Nantucket Island

Oprindeligt var øen beboet af de oprindelige amerikanere, Wampanoag folket. Senere blev øen overtaget af englænderne som drev handel, fiskeri og bådebyggeri. Hvalfiskeriet startede fra småbåde i begyndelsen af det 18. århundrede. En stor brand forårsaget af brændende hvalolie og tømmer, ødelagde bygninger og store områder og mange valgte at forlade øen. Hvalfiskeriet blev med tiden overtaget af byen New Bedford på fastlandet, der havde en dybvandshavn og kunne modtage de store hvalfangerskibe. Det var først i 1950érne udviklingen vendte og i dag er Nantucket Island en populær turistdestination og ejendomspriserne er blandt de højeste i Massachusetts.

Kort

Vis på kort