Skibet Mayflower i Plymouth

Sejlskibet der bragte de første pilgrimme til Plymouth i 1620

I Plymouth kan du se en flot kopi af det 3-mastede skib Mayflower, der bragte de første indvandrere til denne by i Massachuetts fra Plymouth i England. Mayflower blev oprindeligt brugt som fragtskib mellem England og europæiske lande indtil det blev sejlet over Atlanterhavet, hvor de ombordværende pilgrimme satte deres fod på fastlandet i november 1620. Mayflower returnerede til England og blev ophugget til tømmer i 1623.

Kopien af Mayflower blev søsat i 1956 og fungerer i dag som museum ved Pilgrim Memorial State Park. I denne park kan du også se Plymouth Rock, hvor pilgrimmene angiveligt skulle have sat deres fod og brugt stenen som springbræt til ”den nye verden”.

Når du kommer ombord på Mayflower, bliver du sikkert overrasket over, hvor lille skibet egentlig føles – specielt med tanke på, at det oprindeligt sejlede 102 mennesker over Atlanterhavet på 10 uger. De brugte ovenikøbet Mayflower som ly over vinteren, indtil de havde bygget huse til alle på fastlandet. I denne periode blev mange syge, der var mangel på proviant og næsten halvdelen døde.

Kopien af Mayflower er ca. 34 meter lang og 7,5 meter bred.

Kort

Vis på kort