Ørkenbyen Lajitas i Texas

Træd ind i en westernfilm

Kører du mod vest efter et besøg i Big Bend Nationalpark, kommer du til den lille ferieby Lajitas. Den overrasker med en charmerende hovedgade, der minder om en scene fra en westernfilm. Byen ligger i et barskt ørkenlandskab og kun et stenkast fra den Mexicanske grænse. Du får mest ud dit besøg, hvis du tager på en ridetur med guide, der kan fortælle alt om området.

Fra handelspost til ferieby

Da kviksølv blev opdaget i nærheden i Terlingua lidt øst for Lajitas, oplevede regionen et mindre boom. Tilstrømningen af minearbejdere øgede trafikken mellem Mexico og USA og landmænd kom til området for af plante afgrøder ved flodsletten nær Rio Grande. I 1912 var Lajitas forvandlet til en handelspost og en rigtig by med forretninger, en saloon, skole og et toldhus.

Da minerne i Terlingua lukkede, blev Lajitas forladt tilbage med en befolkning på fire. I midten af 1970'erne blev Lajitas købt og de fleste af de faldefærdige bygninger blev restaureret. I dag vil du opleve en lille ferieby bygget op omkring Lajitas Golf Resort and Spa, der består af hotel, restaurant, bar, museum, en caravan park og en lang række forskellige aktivitetstilbud.


" Tip: Du kan også komme på rideture fra både Lajitas og fra Big Bend Stables, der ligger for foden af Big Bend National Park. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort