Palo Duro Canyon State Park i Texas

USA's næstestørste kløft ligger i Texas

Midt i det flade og rå ørkenlandskab i det nordlige Texas, dukker USA's næststørste canyon pludselig op. Vilde klippeformationer lokker dig ned i kløften, hvor oplevelserne parkens vilde skønhed venter på dig. Du kan selv køre rundt i Palo Duro Canyon State Park eller tage på vandre- og ridetur, på mountainbike eller med guide i en stærk 4-hjulstrækker, der kan komme frem over alt. Parken er et oplagt stop efter byen, Amarillo, der ligger på den berømte Route 66.

Inspiration

Slanke klippeformationer og orange farver i alverdens nuancer

Parkens store trækplaster er grotter og de såkaldte hoodoos eller tårne af slanke klippeformationer, der skyder op i landskabet. Det mest kendte og et af parkens varetegn er ”The Lighthouse”. Det hele fuldendes af de orangerøde farver, der konstant ændrer sig i løbet af dagen, når solens stråler rammer klipperne. Et fantastisk syn du kan overvære i fred og ro, da Palo Duro Canyon State Park ikke har så mange besøgende pga. sin afsides beliggenhed.

Ikke langt fra indgangen til parken, ligger besøgscenteret med et museum, butik og mulighed for at lære mere om området. Inde i selve parken kommer du til Palo Duro Trading Post med restaurant, souvenirbutik og diverse forsyninger, hvis du opholder dig længere tid i parken.

Palo Duro Canyon State Park ligger ca. 40 kilometer sydøst for Amarillo.

Kort

Vis på kort