Philadelphias Magic Gardens

Gå på opdagelse i byens mest unikke kunstværk

"One man's trash, another man's treasure", lyder et amerikansk ordsprog. Aldrig har det ringet mere sandt end i Philadelphias Magic Gardens. Kreativiteten har i den grad fået los i denne lille labyrintiske "have" af mosaikker, farvede glasstumper, spejlstykker, gamle cykelhjul og skåret keramik. Bliv opslugt i det magiske kunstunivers midt på South Street i Philadelphias Center City og få dig en helt igennem unik oplevelse.

Inspiration

En fortryllende have af mosaik, glas og cykelhjul

Har du nogensinde overvejet, hvordan der mon ser ud i en kunstners hoved? Så kan du måske få en idé om det i kunsteneren Isaiah Zagars halvpsykadeliske kunstunivers, Magic Gardens. I det 280 m2 store museum, der består af et indendørs galleri og en labyrintisk have, er hver en millimeter - fra gulv til loft og endda toiletvæggene - dækket af mosaikker, glinsende spejle, gamle cykelhjul, alverdens underlige figurer, skrammel og tingeltangel. Alt sammen samlet på Zagars rejser til bl.a. Sydamerika, Indien, Marocco, Iran og Kina. Alt sammen fortolket, opbygget og forskønnet af Zagar igennem 17 år.

Det Afhænger af øjnene, der ser

Isaiah Zagar kalder selv museet for et art environment, et kunstmiljø. Det er nemlig ikke et værk du blot betragter. Det er et værk, du interagerer med, bliver omsluttet af. Oplevelsen afhænger af, hvilken sti du tager, hvilken glitrende detalje, der fanger dit øje, hvordan sollyset reflekterer i et spejl lige præcis den dag. Små gemte beskeder, ironiske kommentarer og humoristiske billeder dukker op hist og her og fortæller fine historier, hvis du tager dig tid til at lytte. En ting er sikkert, oplevelsen er altid den samme, men aldrig ens, når du besøger Magic Gardens. 


"Det er en lille, men ganske særlig oplevelse at besøge Magic Gardens i Philadelphia. Netop fordi stedet ikke er så stort er der begrænset adgang, så det kan godt betale sig at komme tidligt om morgenen. Så er lyset også helt specielt"

- Ditte, Rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort