Red Rocks Amphitheatre ved Denver

Der, hvor prærien møder Rocky Mountains

Den indfødte Ute-stamme havde en stor tipilejr her, hvor klippernes akustik gjorde det lettere at kommunikere. Her, hvor væggene fra to store sandstensklipper rejser sig på hver side af de 9.500 tilskuerpladser bliver akustikken stadig dyrket. Red Rocks Amphitheater er en af verdens bedste koncertsteder. Gennem årtier har blandt andre The Beatles og U2 optrådt her mellem de magiske klipper med Denver som kulisse. Men Red Rocks er meget mere end et koncertsted. Rundt om dig finder du både dinosaurer, dyr, flot natur, geologiske underværker og fantastiske udsigtsposter. Det er her, hvor den enorme prærie møder Rocy Mountains imposante bjerge.

Alle kunstnere vil spille på Red Rocks 

Indbyggerne i Denver og omegn elsker Red Rocks, og det bliver flittigt brugt til lidt af hvert. Naturligvis er det musikken, der løber med mest opmærksomhed. Historiske koncerter med nogle af de aller største kunstnere har fundet sted her. Blandt andet kan det være, at du kender stedet fra U2's flagskib, Under a Blood Red Sky fra 1983? Musikvideoen er nemlig en liveoptræden fra netop Red Rocks. Mange kunstnere optager live-musikvideoer her på grund af akustikken, og der er noget helt magisk over at sidde imellem de røde klipper og høre god musik imens du kan se Denver i baggrunden oplyst i mørket. Husk at besøge deres Visitors centre om dagen, hvor du kan se alle de kunstnere der har optrådt på scenen igennem tiden.
Fun fact: The Beatles' koncert i 1964 var den eneste koncert, der ikke var udsolgt på deres USA tour i 1964.

Inspiration

Gå i dinosaurernes fodspor

Hvis du interesserer dig for dinosaurer, så er Red Rocks Park et obligatorisk besøg på din rejse til Denver. Parken ligger ca. 16 kilometer fra Downtown Denver, og det er en god idé at tage vandreskoene med, så du kan gå på opdagelse imellem sjove klippeformationer med navne som The Ship Rock, Cave of The Seven Ladders og The Seat of Pluto. Dinosaur Ridge Trail, som du kører forbi lige inden du rammer Red Rocks, er kåret som det bedste sted i USA at undersøge forstenede knogler fra dinosaurer, som stadig efter 100 mio. år ligger i klipperne frit, så du kan se dem. Nogle steder kan du se aftryk fra dinosaurernes karakteristiske fodaftryk i klipperne. Det er ret unikt.


"friske typer med sved på panden brænder kalorier af på trapperne om morgenen. Denver er en aktiv by, og derfor er de store fælles yogatimer, der afholder også meget populære. Det er en stor oplevelse, så hvis du kunne tænke dig at være med, så køb din billet på forhånd."


Kort

Vis på kort