Route 66 ’Brick Road’ ved Auburn

2,25 km håndlagt murstensvej

I de mange år Route 66 havde sin berettigelse, skød spisesteder, tankstationer og sjove attraktioner op, og mange minder blev skabt undervejs på Route 66. På en 1,4 miles (2,25 km) lang strækning ved byen Auburn, finder I et stykke restaureret håndlagt ’brick road’, der stammer fra 1931. De mange røde sten ligger som et meget jævnt og ganske fint muret lag i sirlige rækker og kan kun imponere. Der ses dog tegn på, at vejen stadig benyttes, for nogle sten er knækket, mens andre har mindre afbrækninger. I må ikke gå glip af dette fremragende fotostop, der i øvrigt står opført i National Register of Historic Places. 

Route 66 er nok den mest kendte vejstrækning, vi overhovedet kan tænke os. Vejen blev oprettet tilbage i 1926 og gik igennem 8 amerikanske stater: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona og Californien. I 1985 nedlagde man så vejen igen og erstattede den med Interstate Highways, der også krydser statsgrænserne.

Staten Illinois var den første stat, der kunne melde, at de havde lagt hård vejbelægning på hele statens strækning af Route 66, men de var også de første, der erstattede den gamle 'Mother Road' med de mere moderne Highways. 


 

Kort

Vis på kort