Savannah, Georgia

Charmerende kystby i sydstaterne med ”laid back”-attitude

Savannah er den ældste by grundlagt i staten Georgia fra 1733. Besøger du byen, bør du tage en slentretur i byens historiske distrikt, som er bygget op om 22 kvadratiske parklignende torve med smukke victorianske huse, monumenter og grønne områder som Forsyth Park. Nyd her en fredsommelig stund til duften af friske blomster ved parkens billedskønne, ikoniske fontæne. Beliggende tæt ved udmundingen til Atlanterhavet er Savannah en vigtig havneby, og på River Street går du langs de brostensbelagte gader blandt historiske bygninger og har et malerisk vue over Savannahfloden. Det er nemt at finde rundt til fods på byens fodgængervenlige veje, men det er en lige så stor oplevelse at se byen fra hestevogn.

Inspiration

Forrest Gump, damplokomotiver og sydstatshistorie

På Savannah History Museum vil dine tanker måske falde på sætningen ”Life is like a box of chocolates”, da bænken, som Forrest Gump sidder på, er udstillet her. Er du togentusiast eller synes godt om lyden af gamle damplokomotiver, skal du besøge Georgia Railroad Museum. Det er bygget op om en gammel remise med de flotteste damplokomotiver. Ellers er der rig mulighed for at besøge de mange Historic House Museums, der ligger i Savannah, bl.a. Davenport House Museum eller Juliette Gordon Lows hus, grundlæggeren af Girl Scouts of the USA.

Det spøger i Savannah

Rygtet siger, at Savannah er en af de mest hjemsøgte byer i USA, hvor spøgelser huserer i byens gamle bygninger. På et hotel, bygget på grunden for et hospital under borgerkrigen, kommer sjæle tilbage efter amputerede lemmer, der som knoglerester endnu er opbevaret i kælderen. Og mærk hårene rejse sig, når du nærmer dig et tidligere lægehus, hvor det siges det at spøge, når du banker på døren. Der findes adskillige Ghost Tours, hvor du stifter bekendtskab med disse historier - eller måske et ægte spøgelse?


"Fortsæt sydpå til Fort McAllister – en af borgerkrigens små bevarede fæstninger, der modstod syv angreb, inden den blev indtaget i "March to the sea". Udforsk kanoner i den naturskønne park og få indsigt i borgerkrigen."

- Jesper, USA-specialist og salgschef


Kort

Vis på kort