Skyline Drive, Shenandoah Nationalpark i Virginia

På toppen af Blue Ridge Mountains

Skyline Drive gennem Shenandoah National Park er en af de mest betagende køreture i det østlige USA. Vejen gennem parken er 175 kilometer lang og byder på en smuk udsigt over det østlige Virginia oppe fra toppen af Blue Ridge Mountains. I kører, det meste af tiden, helt oppe på toppen af bjergkæden og undervejs er der vigepladser, hvorfra I kan nyde udsigten. Afsæt en hel dag, hvis I vil køre hele vejen gennem parken.

inspiration

Parken skal opleves i bil

Shenandoah Nationalpark åbnede i 1936 og er hverken den ældste eller den mest spektakulære nationalpark i USA. Til gengæld bliver I inviteret på en af landets smukkeste køreture, hvor I bliver mødt af det ene betagende udsigtspunkt efter det andet. Parken skal altså primært opleves i bil - men er I til vandreture i sværhedsgraden over normalen, skal I naturligvis også ud og opleve en af de i alt 500 miles vandrestier, som findes i parken. Den mest berømte er Appalachian Trail, der går fra Maine i nord til Georgia i øst.

Den legendariske Appalachian Trail

Selvom køreturen byder på betagende og spektakulære udsigter, trænger I måske til at strække benene - og Skyline Drive er et eldorado for jer, der kan lide at snøre vandrestøvlerne og gå på opdagelse i naturen. Appalachian Trail er USAs længste vandrerute på 3500 kilometer, som blandt andet går igennem Shenandoah Nationalpark - og I skylder i den grad jer selv at gøre et stop og nyde parkens farveeksplosion, dyreliv og ikke mindst fantastiske udsigter. Flere steder finder I små naturstier, der er skiltet quiet walkways, hvor naturen kan nydes i fred og ro.

kort

Vis på kort

Oplev Skyline Drive og omegn - Skab din egen historie