Sommeraktiviteter i bjergbyen Vail

Skiene bliver udskiftet med vandrestøvlerne

Når du ankommer til bjergbyen Vail, kan du blive hensat til en by i de europæiske Alper. Byggestilen, tempoet og de bjergrige omgivelser minder meget om den du finder i fx Østrig. Vail ligger i næsten 2.500 meters højde, omgivet af White River National Forest og om vinteren er det et af Colorados mest populære skiområder. Om sommeren bliver skiene byttet ud med vandrestøvler og en stribe af udendørsaktiviteter for både voksne og børn. Selve byen har en lang række hoteller, restauranter, cafeer og barer, så du kan nemt blive underholdt det meste af dagen. Vail ligger mindre end 2 timers kørsel fra Denver, og et perfekt skifte fra storbyens travlhed til frisk bjergluft og sjove aktiviteter.

Inspiration

Vandring
Vandring er det helt store omkring Vail. Omgivelserne kan udfordrer alle fra begyndere til de mest garvede vandrere. Du kan starte fra Vail eller tage goldolen op til Lionshead på Vail Mountain og begynde vandreturen derfra. En af de meget populære og smukkeste vandreruter er Upper Fancy Pass Rail – turen er ca. 10 km lang, så husk mad og drikke. En anden tur er Gore Creek Lake Trail. Der er ca. 8,5 km til den smukke alpine sø, men du kan vende om når du vil. Der er mange flere vandreruter at vælge mellem, men det kan du undersøge, når du ankommer til byen.

Har du vandret med en lama? Ja det lyder nok som et underligt spørgsmål, men det er faktisk også muligt. Lamaen bærer din mad, drikke og skiftetøj og sørger for du er i godt selskab.

Mountainbike
Hvor der er bjerge, er der også ruter til mountainbikere. Lej en mountainbike i Vail og tag den med op i gondolen til Vail Mountain, og start nedturen tilbage mod byen. Der er ruter i alle sværhedsgrader – også nogle der egner sig til børn.

River Rafting
Skal der ”fart over feltet” skal du prøve whitewater rafting. Her er der både hel- og halvdagsture og endnu kortere i forskellige kategorier. Dowd Chutes er en af de vildere ture i kategori IV – den kan forlænges gennem Core Creek.

Paddelboarding
Foretrækker du et roligere tempo er paddelboarding et godt alternativ til whiterwater rafting. Det er helt fantastisk at drive langsom ned ad floderne i området.

Rideture
Det er noget helt særligt at ride gennem naturen omkring Vail. Er du nybegynder eller øvet, så skal dine rideevner nok blive testet.

For børn og barnlige sjæle
Prøv en tur gennem nogle rebbaner nær toppen af Vail Mountain. Der er nogle meget børnevenlige baner, hvor du kan nyde synet mens dine børn afprøver deres færdigheder og der er mere udfordrende, hvis du har dine teenagere med. Der er også Eagle’s Nest Tubing, hvor du i en bilring, drøner ned ad en bane der slanger sig ned ad bjerget – her bliver lattermusklerne med garanti aktiveret. Zipline er også et hist – her kan børn helt ned til 3 år være med, men der er selvfølgelig også længere og vildere ture.

Kort

Vis på kort