Skøn natur og store vidder i Midtvesten

17 dages kør-selv-forslag i unikke Rocky Mountains

Oplev det bedste af Rocky Mountains med denne tur gennem Colorado, South Dakota, Montana og Wyoming. Se unikke nationalparker som Glacier, Grand Teton og Yellowstone og de gigantiske klippeskulpturer Mount Rushmore og Crazy Horse. Og så er der western garanti i historiske westernbyer som Deadwood og Jackson Hole.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i Rocky Mouintains-området.

Fra 18.980 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 17 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Maj - oktober 

Turen starter:
Dagligt

Varighed:
17 dage / 16 nætter

Længde:
4.414 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Denver, Colorado

I ankommer til Denver International Airport, hvor I afhenter jeres udlejningsbil og fortsætter til jeres hotel. Denver er en pulserende storby smuk placeret med de amerikanske Rocky Mountains i baggrunden. Byen ligger præcis en amerikansk mil over havets overflade, og kaldes derfor populært “The Mile High City”.

Denver byder på flere hyggelige kvarterer, og selvom byen ikke er en gammel by, har den stadig visse historiske kvarterer som fx Larimar Square - opkaldt efter William H. Larimer, som lavede den første byplan over Denver. Et andet spændende kvarter i Denver er Lower Downtown, hvor bl.a. Denvers hovedbanegård, Union Station, ligger. Den er for nylig blevet renoveret og ombygget til at huse bl.a. restauranter og cafeer.

Denver - Rocky Mountains National Park - Cheyenne, Wyoming (310 km)

I forlader Denver fra morgenstunden og kører mod nordvest op mod Rocky Mountains National Park. I takt med, at I bevæger jer længere og længere væk fra Denver, kravler I også højere og højere op i bjergene.

Rocky Mountains National Park er et møde med det ægte Rocky Mountains med fantastiske panoramaudsigter kombineret med store områder med fyrretræer og nåleskove - indtil I kommer op over trægrænsen, og der kun er udsigt til de golde bjerge med sne på toppen. Rocky Mountains National Park har et rigt dyreliv og er hjemsted for bl.a. elge, bjørne, ulve, bævere, oddere og mange andre dyr.

Vejen gennem parken, Trail Ridge Road, er en oplevelse i sig selv. Den er USA’s højest beliggende gennemgående landevej, der når op i 3,7 km’s højde. I kan vælge at køre hele vejen gennem parken (fra øst til vest), men mange vælger at køre op til Alpine Visitor Center oppe på toppen i bjergpasset Fall River Pass, inden de så kører samme vej tilbage igen.

Når I atter har forladt de ekstreme højder i Rocky Mountains National Park, sætter I kursen mod Cheyenne i Wyoming, hvor I skal overnatte.

Cheyenne - Hot Springs, South Dakota (405 km)

I starter dagen med en smuk køretur ud over den flade prærie gennem det østlige Wyoming, hvor der er højt til himlen, og hvor I for alvor kan fornemme præriens åbne landskaber.

Dagens destination er Hot Springs i South Dakota, der er kendt for sine helbredende varme kilder. Men byen har også et hyggeligt bymiljø med butikker, gallerier, cafeer og restauranter langs hovedgaden. Byens jernbanestation fra 1890 fungerer i dag som turistinformation. I kan også følge Freedom Trail langs Fall River gennem byen.

På Mammoth Site i Hot Springs bliver historien levende foran jer. Her kan I opleve mammutfossiler, der blev opdaget under et byggeri i 1974, der blev indstillet, da man fandt en to meter lang stødtand. Eksperter kunne efterfølgende konstatere, at man havde fundet en 26.000 år gammel grav med mammutokser. Indtil videre har man fundet 52 eksemplarer.

Indenfor på centret kan I komme på en guidet tur og lære, hvordan disse 10 tons tunge dyr samt bl.a. bjørne, gnavere og andre dyr blev fanget i et dybt hul og over tid omdannet til forsteninger. I kan også overveje et besøg på Wild Horse Sanctuary, hvor I kan opleve vilde heste i deres naturlige omgivelser og se dem løbe i fri galop over de åbne marker.

Hot Springs - Custer State Park - Mount Rushmore - Rapid City, South Dakota (122 km)

I dag skal I opleve nogle af højdepunkterne i Black Hills, som det kuperede område syd for Rapid City i det vestlige South Dakota kaldes.

Start dagen med et besøg i Custer State Park, der bl.a. byder på den største flok af fritgående bisonokser i USA. I kan også opleve mange andre dyr i Custer State Park, og mange af dem kan normalt ses fra vejen gennem parken. Der findes flere forskellige smukke veje gennem Custer State Park.

Ikke langt derfra ligger Mount Rushmore, hvor de fire præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt skuer ud over Black Hills fra klippesiden og tilsammen repræsenterer 150 års amerikansk historie. Om aftenen belyses skulpturerne med et flot lysshow.

Men også indianerne har deres egen bjergskulptur i Black Hills. Crazy Horse Memorial er et gigantisk portræt af indianerhøvdingen Crazy Horse, der bl.a. deltog i slaget ved Little Big Horn, og som døde i 1877. Portrættet af Crazy Horse er gigantisk, og det er planen, at han engang skal sidde på sin hest - hestehovedet er p.t. ved at blive hugget ud i klipperne.

Ud over selve skulpturen fungerer Crazy Horse Memorial også som formidlingscenter for mange af USA’s indianerstammer. Der er bl.a. flere udstillinger om de forskellige indianerstammer i USA og deres kultur. I skal overnatte i Rapid City, hvor I har to overnatninger.

Rapid City - Badlands National Park - Rapid City (258 km)

I dag skal I opleve Badlands National Park øst for Rapid City. Det er blæst, regn og sne, der gennem utallige år har skabt det helt specielle og på overfladen ret golde landskab, som udgør Badlands National Park, der med sine ”skarpe” spidser, dybe kløfter og takkede bjerge er et helt unikt landskab.

Selvom parken umiddelbart ser gold og bar ud, er parken hjemsted for en række hårdføre dyr, der bl.a. omfatter prærieulve, tykhornsfår, hjorte, ræve og harer - samt klapperslanger, hvilket skilte i parken gør opmærksom på.

Forlad Badlands National Park via den østlige indgang, så I kan besøge den såkaldte Minuteman Missile Silo, en bevaret missilsilo fra den kolde krig, der frem til 1991 var en del af USA’s atommissilforsvar. Man kan se den såkaldte Minuteman Missile silo fra oven ved Exit 116 på Interstate 90. Her står selve misilet stadig nede i missilsiloen - dog uden atomsprænghoved. Sidst på dagen kører I retur mod Rapid City, hvor I overnatter endnu en nat.

Rapid City - Deadwood - Devil’s Tower - Sheridan, Wyoming (458 km)

Dagen i dag byder på en længere køretur fra det vestlige South Dakota og op gennem Wyoming. Men inden I forlader South Dakota, skal I lige lægge vejen forbi Deadwood, en af de mest legendariske westenbyer i USA.

Byens hovedgade er stadig flankeret af adskillige saloons fra de vilde westerndage, hvor bl.a. revolvermanden Wild Bill Hickok blev skudt ned under et pokerspil i 1876. Nyd stemningen i denne klassiske westernby og snup eventuelt en opstrammer på en af byens mange saloons, inden I sætter kursen vestover og kører ind i Wyoming.

I Wyoming skal I forlade Interstate 90 for en kort bemærkning for at køre op til Devil’s Tower National Monument, en forhistorisk vulkan, hvor den indre vulkankegle står tilbage og rager 386 meter op over den nærliggende Belle Fourche River. Det er erosion, som har fået det omkringliggende landskab til at erodere væk. Devil’s Tower Monument spillede bl.a. en vigtig birolle i Steven Spielberg filmen, Nærkontakt af 3. grad. Efter Devil’s Tower Monument kører I op til Sheridan i det nordlige Wyoming, hvor I skal overnatte.

Sheridan - Little Bighorn Battlefield - Billings, Montana (210 km)

Nu går turen fra Wyoming og ind i Montana, den smukke stat med sloganet Big Sky Country, som er omdrejningspunktet for jeres oplevelser de næste dage.

Første stop er Little Big Horn Battlefield, hvor General Custer og hans soldater mødte deres endeligt i slaget ved Little Big Horn i 1876, da en række indianerstammer angreb de amerikanske styrker. Slaget endte med General Custers nederlag, og den berømte general faldt selv i slaget og ligger begravet herude. I alt mistede 268 amerikanske soldater livet i det mest berømte slag mellem den hvide mand og indianerne. Et besøgscenter fortæller om selve slaget og begivenhederne op til og efter slaget.

I fortsætter derefter til byen Billings, hvor I skal overnatte. Billings har en række interessante historiske bygninger, museer og shoppingmuligheder.

Billings - Helena, Montana (350 km)

Forsæt videre vestpå gennem det smukke Montana. Hvis I vil undgå motorvejen, så kør nord ud ad Billings og op til hovedvejen U.S. 12, og følg den vestpå tværs gennem det centrale Montana, hvor I kommer gennem en række hyggelige småbyer.

Dagens destination er guldgraverbyen Helena, der opstod under guldfeberen i 1864. Byens arkitektur er fra 1900-tallet, og selvom Helena er en moderne by, er det lykkedes at bevare dele af byens oprindelige karakter. Helena byder på flere museer om guldgravertiden og cowboylivet i det vilde vesten.

Helena - Kalispell, Montana (310 km)

Også i dag får I en smuk køretur gennem Montanas storslående landskab. Men nu begynder Rocky Mountains for alvor at røre på sig og terrænet bliver mere og mere kuperet. Der er flere ruter op til dagens destination, byen Kalispell. Den korteste og mest naturskønne går øst om Flathead Lake syd for Kalispell ad Montanas Highway 83.

Kalispell blev grundlagt i starten af 1890’erne, men især i de senere år har der været fart på udviklingen i Kalispell, der er indgangsby til Glacier National Park, som I skal besøge i morgen. Kalispell er også en blomstrende kulturby med adskillige kunstgallerier samt kunstmuseet Hockaday Museum of Art.

Hertil kommer flere andre muligheder for shopping langs byens levende hovedgade. Overvej også at stikke hovedet indenfor i Central School Museum, Kalispells første skole fra 1894, som nu er et historisk museum.

Kalispell - Glacier National Park - Kalispell (104 km)

I har to overnatninger i Kalispell, så I kan lade jeres bagage bliver på hotellet, mens I tager op i Glacier National Park, som er en af USA’s smukkeste bjergparker.

Glacier National Park byder på fantastiske panoramaudsigter over parkens bjerge med tilhørende gletsjere, bjergsøer, vandfald og masser af skov. Årsagen til, at I kan komme tæt på den fantastiske natur, er vejen gennem parken, Going-to-the-Sun-Road, som landevejen i parken meget malerisk hedder. Den kravler hele vejen op gennem Glacier National Park og byder på et forrygende vue ud over bjergene.

I bestemmer selv, om I vil køre hele vejen op gennem parken, og ned på den anden side - men I skal i hvert fald køre helt op på toppen til parkens bjergpas, Logan Pass, hvor I kan besøge Logan Pass Visitor Center.

Kalispell - Missoula - Butte, Montana (389 km)

I dag går turen sydpå ned gennem Montana, og i dag kører I vest om Flathead Lake ad hovedvejen U.S. 93. Flathead Lake er den største ferskvandssø i USA vest for Mississippi.

I byen Missoula kan I besøge det historiske museum på Fort Missoula eller Hellgate Trading Post fra 1860, en klassisk gammel trading post, hvor indianere, ranchers, minearbejdere og landmænd i gamle dage kom for at købe og bytte varer.

Fortsæt videre mod byen Butte. Men forlad motorvejen cirka halvvejs mellem Missoula og Butte og vælg i stedet Montanas smukke Highway 1. Den vil bringe jer ned forbi byen Philipsburg, hvor I kan lede efter safirer i den lokale mine, inden I kører videre til Butte, hvor I skal overnatte. Butte ligger populært sagt i læ af Rocky Mountains, og byen har flere gode restauranter samt et livligt natteliv og en stribe interessante museer.

Butte - Yellowstone National Park, Wyoming (234 km)

Sidste etape af jeres tur gennem Montana går ned til West Yellowstone på grænsen til Wyoming, hvor I har base i to dage, så I kan tage på oplevelse i Yellowstone National Park.

Yellowstone er på størrelse med Sjælland, så I kommer ikke til at kede jer. Allerede i dag kan I overveje at køre ind i selve parken og besøge Old Faithful Geyser, der springer cirka en gang hver halvanden time. Når Old Faithful går i udbrud, er det meget intensivt: Gejseren sender sin kraftige vandstråle op i cirka 50 meters højde.

Uanset hvornår I bevæger jer rundt i Yellowstone, er I næsten altid sikre på at møde parkens fritgående bisonokser, så pas på og hold afstand. Og husk at chancen for at møde nogle af Yellowstones mange vilde dyr er størst omkring solopgang og solnedgang.  

Yellowstone National Park (234 km)

I dag skal I ud på den store rundtur i Yellowstone. Det vrimler med fascinerende lokaliteter i Yellowstone, hvor I kan opleve parkens varme kilder og springende gejsere, så det er bare at starte fra en ende af.

Ved Norris Geyser Bassin kan I gå rundt i et farverigt landskab fyldt med mindre gejsere og varme kilder. Ved Mammoth Hot Springs pibler det varme vand frem fra undergrunden og har lavet nogle helt fantastiske kalkaflejringer.

I Grand Canyon of the Yellowstone får I svaret på, hvorfor parken hedder, som den gør: Vandfaldet der brager ned gennem kløften har blotlagt parkens gule klippeundergrund. Og ved Mud Volcano bobler det kogende mudder op fra undergrunden. Fantastiske naturoplevelser til en hel dag.

Yellowstone - Grand Teton National Park - Jackson Hole, Wyoming (194 km)

I får endnu en tur ind igennem Yellowstone i dag på vej ned til den herlige westernby Jackson Hole i Wyoming. Men inden da kører I gennem endnu en fantastisk nationalpark, Grand Teton National Park, som ligger lige syd for Yellowstone. Parken er opkaldt efter det højeste bjerg i den smukke bjergkæde, som danner baggrund for nationalparken.

Grand Teton rager 4.197 meter op i himlen, og udsigten til de høje bjergtinder er helt i særklasse fra vejen gennem Grand Teton National Park. Overvej et stop ved parkens sø, Jenny Lake eller kør op til parkens udsigtspunkt, Signal Mountain.

Dagens destination er den hyggelige og oprindelige westernby, Jackson Hole, med plankefortove og masser af saloons med mulighed for at få sig en stiv whisky som i de gamle westerndage. Om sommeren er der skydedueller i hovedgaden til ære for turisterne.

Jackson Hole - Rock Springs, Wyoming (291 km)

Fra Jackson Hole går det sydpå ud over Wyomings store åbne prærie. Dagens destination er Rock Springs i det sydlige Wyoming, og landskabet er karakteriseret ved store arealer med forblæst græsprærie.

Dette område af USA er bl.a. kendt for sine mange fund af forhistoriske forsteninger af uddøde dyrearter. Hvis I er friske på en lille afstikker, kan I overveje at besøge Fossil Butte National Monument vest for byen Kemmerer i det vestlige Wyoming. Her har man fundet nogle helt unikke forsteninger af forhistoriske dyr. Området var for millioner af år siden havbund.

Rock Springs - Fort Collins, Colorado (435 km)

Fra Rock Springs kan I følge motorvejen Interstate 80 mod øst gennem det sydlige Wyoming. Dagens destination er Fort Collins nord for Denver i Colorado, der byder på mange kulturelle tilbud med bl.a. musik, gode restauranter og shopping i den gamle bydel i Fort Collins.

Hvis I vil have lidt afveksling fra motorvejen, kan I med fordel vælge hovedvejen U.S. 287 fra byen Laramie i Wyoming, der går direkte ned til Fort Collins i Colorado.

Fort Collins - Denver (110 km)

Tilbage i Denver slutter rundturen, hvor I kan vælge at nyde byen et par dage inden I drager hjem eller videre ud på nye oplevelser. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 18.980 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • Flybillet Kastrup/Billund-Denver retur
  • 16 hotelovernatninger
  • 17 dages billeje inkl. forsikring


Prisen INKLUDERER IKKE

  • Måltider
  • Entre til nationalparkerne
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Hotelkategori:
Standard.

+ børn: Overnatning for 2 børn under 16 år uden ekstra opredning er inkluderet.

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen ved at tage en dag eller to ekstra i den moderne storby Denver.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011