Skøn natur og store vidder i Midtvesten

17 dages kør-selv-forslag i unikke Rocky Mountains

Oplev det bedste af Rocky Mountains med denne tur gennem Colorado, South Dakota, Montana og Wyoming. Se unikke nationalparker som Glacier, Grand Teton og Yellowstone og de gigantiske klippeskulpturer Mount Rushmore og Crazy Horse. Og så er der western garanti i historiske westernbyer som Deadwood og Jackson Hole.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i Rocky Mountains-området.

Fra 24.276 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 17 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Medio maj - medio september 
Vi anbefaler juni - august

Turen starter:
Dagligt

Varighed:
17 dage / 16 nætter

Længde:
Ca. 4.565 km

Klimapåvirkning: 
7.409 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Denver, Colorado

I ankommer til Denver International Airport, hvor I afhenter jeres udlejningsbil og fortsætter til jeres hotel, der ligger nær lufthavnen, så I hurtigt kan komme videre ud i naturen i morgen.

Ønsker I at se nærmere på den spændende millionbyen Denver nu, vil vi anbefale jer et hotel i centrum. Denver er en pulserende storby smuk placeret med de amerikanske Rocky Mountains i baggrunden. Byen ligger præcis en amerikansk mil over havets overflade, og kaldes derfor populært “The Mile High City”.

Denver byder på flere hyggelige kvarterer, og selvom byen ikke er en gammel by, har den stadig visse historiske kvarterer som fx Larimar Square - opkaldt efter William H. Larimer, som lavede den første byplan over Denver. Et andet spændende kvarter i Denver er Lower Downtown, hvor bl.a. Denvers hovedbanegård, Union Station, ligger. Den er for nylig blevet renoveret og ombygget til at huse bl.a. restauranter og cafeer.

Overnatning Denver

Denver - Cheyenne, Wyoming (174 km)

I forlader Denver fra morgenstunden og kører mod nord op til Cheyenne i Wyoming, hvor I skal overnatte. Byen hylder sine cowboytraditioner og de let genkendelige cowboystøvler, der er ca. 2 meter høje og står rund omkring i byen, er dekoreret af lokale kunstnere med scener fra Cheyennes historie. Husk også at besøge den store Wrangler butik på byens torv. 

I kan naturligvis vælge at at køre ind til Denver by og bruge det meste af dagen her, inden I sætter kurs mod Cheyenne. Der er nok at tage fat på i Denver. Det charmerende downtown område byder på masser af muligheder for shopping, men også flere spændende museer – bl.a. Denver Mint, hvor en stor del af de amerikanske mønter bliver præget. Her er der offentlig adgang, når I har gennemgået et større sikkerhedstjek. Belønningen er bl.a. et kig ind til de amerikanske guldreserver. 

Overnatning i Cheyenne

 

Cheyenne - Hot Springs, South Dakota (407 km)

I starter dagen med en smuk køretur ud over den flade prærie gennem det østlige Wyoming, hvor der er højt til himlen, og hvor I for alvor kan fornemme præriens åbne landskaber. Omkring halvvejs på turen bør I overveje en kort afstikker til Fort Laramie, et af de gamle forter, der blev opført af nybyggerne tilbage i 1800-tallet og som har været vidne til utallige konflikter mellem de hvide nybyggere og Amerikas oprindelige folk. 

Dagens destination er Hot Springs i South Dakota, der er kendt for sine helbredende varme kilder. Men byen har også et hyggeligt bymiljø med butikker, gallerier, cafeer og restauranter langs hovedgaden. Byens jernbanestation fra 1890 fungerer i dag som turistinformation. I kan også følge Freedom Trail langs Fall River gennem byen.

På Mammoth Site i Hot Springs bliver historien levende foran jer. Her kan I opleve mammutfossiler, der blev opdaget under et byggeri i 1974, der blev indstillet, da man fandt en to meter lang stødtand. Indenfor på centret kan I komme på en guidet tur og lære, hvordan disse 10 tons tunge dyr samt bl.a. bjørne, gnavere og andre dyr blev fanget i et dybt hul og over tid omdannet til forsteninger.

I kan også overveje et besøg på Wild Horse Sanctuary, hvor I kan opleve vilde heste i deres naturlige omgivelser og se dem løbe i fri galop over de åbne marker.

Overnatning i Hot Springs

Hot Springs - Custer State Park - Mount Rushmore - Rapid City, South Dakota (133 km)

I dag skal I opleve nogle af højdepunkterne i Black Hills, som det kuperede område syd for Rapid City i det vestlige South Dakota kaldes.

Start dagen med et besøg i Custer State Park, der bl.a. byder på den største flok af fritgående bisonokser i USA. I kan også opleve mange andre dyr i Custer State Park, og mange af dem kan normalt ses fra vejen gennem parken. Der findes flere forskellige smukke veje gennem Custer State Park.

Ikke langt derfra ligger Mount Rushmore, hvor de fire præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt skuer ud over Black Hills fra klippesiden og tilsammen repræsenterer 150 års amerikansk historie. Om aftenen belyses skulpturerne med et flot lysshow.

Men også Amerikas oprindelige folk har deres egen bjergskulptur i Black Hills - ikke langt fra Mount Rushmore. Crazy Horse Memorial er et gigantisk portræt af det oprindelige folks høvding ved navn Crazy Horse, der bl.a. deltog i slaget ved Little Big Horn, og som døde i 1877. Portrættet af Crazy Horse er gigantisk. 

Overnatning i Rapid City

Rapid City - Badlands National Park - Rapid City (273 km)

I dag skal I opleve Badlands National Park øst for Rapid City. Det er blæst, regn og sne, der gennem utallige år har skabt det helt specielle og på overfladen ret golde landskab, som udgør Badlands National Park, der med sine ”skarpe” spidser, dybe kløfter og takkede bjerge er et helt unikt landskab.

Selvom parken umiddelbart ser gold og bar ud, er parken hjemsted for en række hårdføre dyr, der bl.a. omfatter prærieulve, tykhornsfår, hjorte, ræve og harer - samt klapperslanger, hvilket skilte i parken gør opmærksom på.

Forlad Badlands National Park via den østlige indgang, så I kan besøge den såkaldte Minuteman Missile Silo, en bevaret missilsilo fra den kolde krig, der frem til 1991 var en del af USA’s atommissilforsvar. Man kan se den såkaldte Minuteman Missile silo fra oven ved Exit 116 på Interstate 90. Her står selve misilet stadig nede i missilsiloen - dog uden atomsprænghoved. Sidst på dagen kører I retur mod Rapid City, og undervejs kan I besøge Wall Drug Store og Wounded Knee Museum i Wall.

Overnatning i Rapid City

Rapid City - Deadwood - Devil’s Tower - Sheridan, Wyoming (449 km)

Trods den relativt lange distance er dagens rute ret nem, da hovedparten foregår på motorvejen Interstate 90. I kører fra det vestlige South Dakota og op gennem Wyoming. Men inden I forlader South Dakota, kan I lige lægge vejen forbi Sturgis og fortsætte til Deadwood, en af de mest legendariske westenbyer i USA.

Byens hovedgade er stadig flankeret af adskillige saloons fra de vilde westerndage, hvor bl.a. revolvermanden Wild Bill Hickok blev skudt ned under et pokerspil i 1876. Nyd stemningen i denne klassiske westernby og snup eventuelt en opstrammer på en af byens mange saloons.  I udkanten af byen ligger Tatanka Museet, der er en hyldest til den amerikanske bison, der på Lakota-sproget hedder Tatanka. Klart et besøg værd, inden I sætter kursen vestover og kører ind i Wyoming. 

I Wyoming bør I forlade Interstate 90 for en kort bemærkning for at køre op til Devil’s Tower National Monument, en forhistorisk vulkan, hvor den indre vulkankegle står tilbage og rager 386 meter op over den nærliggende Belle Fourche River. Det er erosion, som har fået det omkringliggende landskab til at erodere væk. Devil’s Tower Monument spillede bl.a. en vigtig birolle i Steven Spielberg filmen, Nærkontakt af 3. grad. Efter Devil’s Tower Monument kører I til Sheridan i det nordlige Wyoming, hvor I skal overnatte.

Overnatning i Sheridan

Sheridan - Little Bighorn Battlefield - Billings, Montana (212 km)

Nu går turen fra Wyoming og ind i Montana, den smukke stat med sloganet Big Sky Country, som er omdrejningspunktet for jeres oplevelser de næste dage.

Første stop er Little Big Horn Battlefield, hvor General Custer og hans soldater mødte deres endeligt i slaget ved Little Big Horn i 1876, da en række stammer af indfødte angreb de amerikanske styrker. Slaget endte med General Custers nederlag, og den berømte general faldt selv i slaget og ligger begravet herude. Et besøgscenter fortæller om selve slaget og begivenhederne op til og efter slaget.

I fortsætter derefter til byen Billings, hvor I skal overnatte. Billings har en række interessante historiske bygninger, museer og shoppingmuligheder.

Overnatning i Billings

Billings - Helena, Montana (354 km)

Forsæt videre vestpå gennem det smukke Montana. Hvis I vil undgå motorvejen, så kør nord ud ad Billings og op til hovedvejen U.S. 12, og følg den vestpå tværs gennem det centrale Montana, hvor I kommer gennem en række hyggelige småbyer.

Dagens destination er guldgraverbyen Helena, der opstod under guldfeberen i 1864. Byens arkitektur er fra 1900-tallet, og selvom Helena er en moderne by, er det lykkedes at bevare dele af byens oprindelige karakter. Helena byder på flere museer om guldgravertiden og cowboylivet i det vilde vesten.

Overnatning i Helena

Helena - Kalispell, Montana (311 km)

Også i dag får I en smuk køretur gennem Montanas storslående landskab. Men nu begynder Rocky Mountains for alvor at røre på sig og terrænet bliver mere og mere kuperet. Der er flere ruter op til dagens destination, byen Kalispell. Den korteste og mest naturskønne går øst om Flathead Lake syd for Kalispell ad Montanas Highway 83.

Kalispell blev grundlagt i starten af 1890’erne, men især i de senere år har der været fart på udviklingen i Kalispell, der er indgangsby til Glacier National Park, som I skal besøge i morgen. Kalispell er også en blomstrende kulturby med adskillige kunstgallerier samt kunstmuseet Hockaday Museum of Art.

Hertil kommer flere andre muligheder for shopping langs byens levende hovedgade. Overvej også at stikke hovedet indenfor i Central School Museum, Kalispells første skole fra 1894, som nu er et historisk museum.

Overnatning i Kalispell

Oplevelser i Glacier National Park, Montana (330 km)

I har to overnatninger i Kalispell, så I kan lade jeres bagage bliver på hotellet, mens I tager op i Glacier National Park, som er en af USA’s smukkeste bjergparker.

Glacier National Park byder på fantastiske panoramaudsigter over parkens bjerge med tilhørende gletsjere, bjergsøer, vandfald og masser af skov. Årsagen til, at I kan komme tæt på den fantastiske natur, er vejen gennem parken, Going-to-the-Sun-Road, som landevejen i parken meget malerisk hedder. Den kravler hele vejen op gennem Glacier National Park og byder på et forrygende vue ud over bjergene.

I bestemmer selv, om I vil køre hele vejen op gennem parken, og ned på den anden side - men I skal i hvert fald køre helt op på toppen til parkens bjergpas, Logan Pass, hvor I kan besøge Logan Pass Visitor Center. De nævnte 330 km dækker ruten hele vejen rundt.

Overnatning i Kalispell

Kalispell - Missoula - Butte, Montana (401 km)

I dag går turen sydpå ned gennem Montana, og i dag kører I vest om Flathead Lake ad hovedvejen U.S. 93. Flathead Lake er den største ferskvandssø i USA vest for Mississippi. Når I når til Ravalli kan I tage en lille afstikker til National Bison Range, hvor I kan komme tæt på de store imponerende dyr. 

I byen Missoula kan I besøge det historiske museum på Fort Missoula eller Hellgate Trading Post fra 1860, en klassisk gammel trading post, hvor den oprindelige befolkning, ranchers, minearbejdere og landmænd i gamle dage kom for at købe og bytte varer.

Fortsæt videre mod byen Butte. Men forlad motorvejen cirka halvvejs mellem Missoula og Butte og vælg i stedet Montanas smukke Highway 1. Den vil bringe jer ned forbi byen Philipsburg, hvor I kan lede efter safirer i den lokale mine. I fortsætter og passerer Georgetown Lake inden I kommer til Butte, hvor I skal overnatte. Butte ligger populært sagt i læ af Rocky Mountains, og byen har flere gode restauranter samt et livligt natteliv og en stribe interessante museer.

Overnatning i Butte

Butte - West Yellowstone, Montana (237 km)

Sidste etape af jeres tur gennem Montana går ned til West Yellowstone på grænsen til Wyoming, hvor I har base i to dage, så I kan tage på oplevelse i Yellowstone National Park.

Yellowstone er på størrelse med Sjælland, så I kommer ikke til at kede jer. Allerede i dag kan I overveje at køre ind i selve parken og besøge Old Faithful Geyser, der springer cirka en gang hver halvanden time. Når Old Faithful går i udbrud, er det meget intensivt: Gejseren sender sin kraftige vandstråle op i cirka 50 meters højde.

Uanset hvornår I bevæger jer rundt i Yellowstone, er I næsten altid sikre på at møde parkens fritgående bisonokser, så pas på og hold afstand. Og husk at chancen for at møde nogle af Yellowstones mange vilde dyr er størst omkring solopgang og solnedgang.  

Overnatning i West Yellowstone

Oplevelser i Yellowstone National Park (205 km)

I dag skal I ud på den store rundtur i Yellowstone. Det vrimler med fascinerende lokaliteter i Yellowstone, hvor I kan opleve parkens varme kilder og springende gejsere, så det er bare at starte fra en ende af.

Ved Norris Geyser Bassin kan I gå rundt i et farverigt landskab fyldt med mindre gejsere og varme kilder. Ved Mammoth Hot Springs pibler det varme vand frem fra undergrunden og har lavet nogle helt fantastiske kalkaflejringer.

I Grand Canyon of the Yellowstone får I svaret på, hvorfor parken hedder, som den gør: Vandfaldet der brager ned gennem kløften har blotlagt parkens gule klippeundergrund. Og ved Mud Volcano bobler det kogende mudder op fra undergrunden. Fantastiske naturoplevelser til en hel dag.

Overnatning i West Yellowstone

West Yellowstone - Grand Teton National Park - Jackson Hole-området, Wyoming (225 km)

I får endnu en tur ind igennem Yellowstone i dag på vej ned til Jackson Hole-området i Wyoming. Men inden da kører I gennem endnu en fantastisk nationalpark, Grand Teton National Park, som ligger lige syd for Yellowstone. Parken er opkaldt efter det højeste bjerg i den smukke bjergkæde, som danner baggrund for nationalparken.

Grand Teton rager 4.197 meter op i himlen, og udsigten til de høje bjergtinder er helt i særklasse fra vejen gennem Grand Teton National Park. Overvej et stop ved parkens sø, Jenny Lake eller kør op til parkens udsigtspunkt, Signal Mountain. 

Overnatning i Jackson Hole-området 

Jackson Hole - Rock Springs, Wyoming (308 km)

Start dagen med et besøg i den hyggelige og oprindelige westernby, Jackson, med plankefortove og masser af saloons med mulighed for at få sig en stiv whisky som i de gamle westerndage. Om sommeren er der skydedueller i hovedgaden til ære for turisterne.

Fra Jackson går det sydpå ud over Wyomings store åbne prærie. Dagens destination er Rock Springs i det sydlige Wyoming, og landskabet er karakteriseret ved store arealer med forblæst græsprærie.

Dette område af USA er bl.a. kendt for sine mange fund af forhistoriske forsteninger af uddøde dyrearter. Hvis I er friske på en lille afstikker (på ca. 100 km), kan I overveje at besøge Fossil Butte National Monument vest for byen Kemmerer i det vestlige Wyoming. Her har man fundet nogle helt unikke forsteninger af forhistoriske dyr. Området var for millioner af år siden havbund.

Overnatning i Rock Springs

Rock Springs - Fort Collins, Colorado (434 km)

Fra Rock Springs kan I følge motorvejen Interstate 80 mod øst gennem det sydlige Wyoming. I Laramie kører I over på Hwy 287, passerer grænsen til Colorado og fortsætter frem til Fort Collins nord for Denver. Byen ligger for foden af Rocky Mountains og tilbyder en lang række spændende rekreative muligheder. Fort Collins er også porten til Rocky Mountains National Park, hvor I i bogstaveligt kan komme til at føle, at I er på toppen af verden! 

Rocky Mountains National Park er et møde med det ægte Rocky Mountains med fantastiske panoramaudsigter kombineret med store områder med fyrretræer og nåleskove - indtil I kommer op over trægrænsen, og der kun er udsigt til de golde bjerge med sne på toppen. Rocky Mountains National Park har et rigt dyreliv og er hjemsted for bl.a. elge, bjørne, ulve, bævere, oddere og mange andre dyr.

Dagen slutter fremme i Fort Collins nord for Denver. Her vil I blive mødt af mange kulturelle tilbud med bl.a. musik, gode restauranter og shopping i den gamle bydel i Fort Collins.

Overnatning i Fort Collins

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 24.276 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Denver retur
 • 16 hotelovernatninger (3 stjerner)
 • 17 dages billeje gruppe A (compact) inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Éntre til nationalparkerne
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard hoteller. Ønsker I Budget eller Superior hoteller, ranches eller glamping undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med et par dage i storbyen Denver eller lægge en ekstra nat ind et par steder undervejs fx i Fort Collins, så I har mere tid til oplevelser i Rocky Mountain National Park.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011