Yellowstone og Rocky Mountains

13 dages kør-selv-forslag med bjørne og bisoner i Yellowstone

Spænd sikkerhedsselen og få tæppebombet sanserne med storslået natur i Rocky Mountains. Bjørne og bisoner i Yellowstone, kæmpe ansigter i South Dakota, klippesøjler i Utah og gigantbjergene i Colorado.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Yellowstone og The Rockies. 

Fra 15.379 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 13 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Maj - september 

Startdag:
Daglig


Varighed:
13 dage/12 nætter

Længde:
3.130 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Denver, Colorado

I lander midt på den flade græsprærie i Denver International Airport med direkte udsigt til Rocky Mountains i baggrunden, der ligger og venter. Men først skal I lige vende jer til de otte timers tidsforskel og nyde millionbyen Denver, der byder på masser af muligheder for shopping og en charmerende downtown med gågader og flere museer – bl.a. Denver Mint, hvor en stor del af de amerikanske mønter bliver præget. Her er der offentlig adgang, når I har gennemgået et større sikkerhedstjek. Belønningen er bl.a. et kig ind til de amerikanske guldreserver.

Denver – Estes Park, Colorado (115 km)

Stå tidligt op og sæt kursen mod Estes Park og Rocky Mountains National Park, der byder på den første smagsprøve på Rocky Mountains. Vejen ind gennem parken, U.S. 34, er den højest beliggende landevej i USA og når helt op i 3.700 meters højde, et godt stykke over trægrænsen med fantastiske udsigtspunkter og alpin natur.

Vejen er dog kun åben fra starten af juni til slutningen af september – resten af året kan man kun køre nogle få miles ind i parken og fornemme det barske og storslåede landskab. Kør retur til Estes Park, indgangsbyen til Rocky Mountains National Park, med hyggelige butikker, restauranter, barer og arkitektur i alpin stil.

Estes Park – Rapid City, South Dakota (615 km)

Nu kører I ned fra bjergene igen og ud over den flade, grønne græsprærie i det østlige Wyoming, der byder på snorlige landeveje, så langt øjet rækker. Overvej et stop i Fort Laramie, et af de gamle forter, der blev opført af nybyggerne tilbage i 1800-tallet og som har været vidne til utallige konflikter mellem de hvide nybyggere og indianerne. Dagens destination er Rapid City, hovedbyen i det vestlige South Dakota, der er indgangsbyen til Black Hills’ mange seværdigheder.

Black Hills, South Dakota

I har fire klassiske seværdigheder inden for en radius af cirka 100 kilometer fra Rapid City, så det er bare at tage for sig af retterne: Mount Rushmore byder på de fire berømte præsidenthoveder hugget ind i klipperne – kunstneren bag var dansk-amerikaneren Gutzon Borglum.

Ikke langt derfra skuer indianerhøvdingen Crazy Horse ud over Black Hills, og lige i nabolaget ligger den fantastiske Custer State Park med den største bestand af fritgående bisonokser i Nordamerika – foruden mange andre dyr.

Endelig ligger Badlands National Park øst for Rapid City med sit fascinerende klippelandskab – en utilgængelig, gold ødemark med forvitrede og porøse klipper i alle tænkelige former. Så husk at stå tidligt op.

VIDSTE DU...
I det vestlige South Dakota kan du komme til at stå ansigt til ansigt med den berømte indianerhøvding Crazy Horse - helt bogstaveligt. Her dukker Crazy Horse Memorial frem af klipperne i al sin magt og vælde. Hans ansigt er 27 meter højt, hugget ud i den hårde granit i South Dakotas smukke Black Hills. Projektet blev startet i 1948, og planen er, at Crazy Horse med tiden skal sidde på sin hest og skue ud over Black Hills. Men der går mange år endnu, inden man når så langt. Der er ikke adgang op til selve skulpturen af sikkerhedshensyn, men på besøgscentret kan I høre den fascinerende historie om det gigantiske projekt.

Rapid City – Sheridan, Wyoming (390 km)

Trods den relativt lange distance er dagens rute ret nem, da hovedparten foregår på motorvejen Interstate 90. Men snyd ikke jer selv for et par afstikkere undervejs: Inden I forlader South Dakota, så læg vejen forbi Deadwood, en klassisk westernby, hvor den ene saloon efter den anden ligger side om side – og hvor flere af vestens revolvermænd mødte deres skæbne, bl.a. legendariske Wild Bill Hickok. I Wyoming er Devil’s Tower oplagt til en afstikker, den berømte vulkankegle, der med sine 264 meters højde spillede en central rolle i Steven Spielbergs klassiker "Nærkontakt af tredie grad" fra 1977.

Sheridan – Cody, Wyoming (240 km)

Glæd jer til en smuk og naturskøn køretur gennem Bighorn Mountains i det nordlige Wyoming på vej mod Yellowstone National Park. Et stop undervejs kunne fx være den naturskønne Shell Canyon. Dagens destination er Cody, opkaldt efter westernlegenden ”Buffalo Bill” Cody, der var med til at grundlægge byen. I Buffalo Bill Historical Center oprulles historien om William Frederick Cody og hans bedrifter i byen. Også det nærliggende Irma Hotel er bygget af den driftige Buffalo Bill og opkaldt efter hans datter.

Cody – Yellowstone, Wyoming (160 km)

Yellowstone er verdens første nationalpark og en af de absolut største naturseværdigheder i USA. I kører ind i Yellowstone i parkens sydøstlige hjørne og kan vælge flere ruter gennem parken. Mest oplagt er det at starte med den sydlige rute ned forbi den berømte Old Faithful Geyser, der springer cirka en gang hver halvanden time. På vej op til West Yellowstone, hvor jeres hotel ligger, kommer I forbi Lower Geyser Basin, hvor I kan opleve flere eksempler på den vulkanske aktivitet i Yellowstone, bl.a. kogende mudder og mindre gejsere.

Overnatningerne foregår i West Yellowston, der ligger lige uden for den vestlige indgang til parken. Ikke langt derfra er der mulighed for at prøve "Under Canvas", en ny overnatningsmulighed, hvor I sover i en luksus telte ude på prærien. 

Yellowstone National Park

Yellowstone byder på masser af naturoplevelser, og i dag har I hele dagen til at gå på opdagelse i parken. Kør fx forbi Norris Geyser Basin, en samling af boblende gejsere. I den nordlige del af parken ligger de meget smukke kalkaflejringer og kilder, Mammoth Hot Springs, og kører I over til Yellowstones østlige del, kan I opleve Yellowstones største vandfald, Grand Canyon of the Yellowstone.

Længere mod syd ligger Mud Volcano, en stribe boblende mudderpøle med kogende mudder. Og så vrimler det med bisonokser og hjorte overalt i Yellowstone. Er I heldige, får I måske også øje på en bjørn.

Yellowstone – Salt Lake City, Utah (595 km)

Fra festfyrværkeriet af naturoplevelser i Yellowstone går turen nu sydpå til Utah og Salt Lake City. Salt Lake City er mormonernes hovedstad, og I har ikke været i Salt Lake City, hvis I ikke lægger vejen forbi Temple Square og ser det gigantiske Mormon Temple. OL-interesserede kan også overveje et besøg i Utah Olympic Park, der var omdrejningspunktet for Vinter OL i 2002.

Salt Lake City – Moab, Utah (375 km)

Det sydlige og centrale Utah bugner med fantastiske naturoplevelser, og de næste to dage får I nogle smagsprøver på Utahs mange naturseværdigheder. Dagens destination er byen Moab i det østlige Utah, som er udgangspunktet for ture ud i Canyonlands National Park og ikke mindst Arches National Park.

I kan med fordel køre tidligt fra Salt Lake City og så opleve Islands in the Sky i Canyonlands sidst på eftermiddagen, hvor der ikke er så varmt i parken. Canyonlands dybe kløfter leder tankerne hen på Grand Canyon, og kløfterne i Canyonlands er da også skabt af Colorado-floden.

Arches National Park

I har hele dagen til at udforske Arches National Park, som ligger lige nord for Moab. Parken byder på den største koncentration af naturskabte klippebuer i verden – bl.a. den meget berømte Delicate Arch, men der findes masser af andre naturbuer i Arches. Afsæt gerne hele dagen til Arches, og start tidligt på dagen, så I undgår den værste varme – I er trods alt ude i ørkenen.

I kan også tage en pause midt på dagen og vende tilbage til parken hen under aften, hvor solen kaster sine stråler ud over landskabet og får de røde og orange klipper til at fremstå endnu smukkere.

Moab – Snowmass Village (Aspen), Colorado (385 km)

Nu går det atter østpå tilbage gennem Rocky Mountains. Dagens destination er den populære skisportsby Aspen, men inden I når så langt, så tag et stop i Glenwood Springs, der byder på masser af varme kilder og rige muligheder for at dyppe kroppen i det varme vand. I Aspen kan I tage en tur op i højderne med byens svævebane og nyde udsigten over det smukke landskab.

Snowmass Village (Aspen) – Denver, Colorado (255 km)

Sidste etape af rundrejsen, der bringer jer tilbage til Denver, byder på masser af rustik charme og bjergveje med fantastiske udsigtspunkter, inden I igen kører ”ned” til Denver på den anden side af Rocky Mountains, hvor rundrejsen slutter – eller fortsæt videre ud på andre oplevelser.

 

KORT

Vis på kort

GALLERI

PRISER

Fra 15.379 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • Flybillet Kastrup/Billund-Denver retur
  • 12 nætters hotelophold
  • 2 ugers billeje inkl. forsikring


Prisen INKLUDERER IKKE

  • Måltider
  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Entre til nationalparkerne

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Standard og Superior.

+ børn: Overnatning for 2 børn under 17 år uden ekstra opredning er inkluderet.

 

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med et par dage i storbyen Denver.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

  

 

FÅ ET TILBUD

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011