Zion Nationalpark

Snævre kløfter og orange nuancer

Da de første mormonske nybyggere opdagede den store kløft i det sydvestlige Utah, blev de stumme af benovelse. Og da de fik mælet igen, var de ikke sene til at døbe stedet Zion, der på mormonsk betyder ”Himlen”. I kan også nemt få en religiøs oplevelse, når I første gang konfronteres med Zions farverige, imponerende klippesider. I modsætning til de fleste andre naturkløfter, så opleves Zion fra bunden af canyonen, og I må så gå op ad kløftens sider for at nyde udsigten.

Modtag vores eksklusive e-hæfte med 12 nationalparker

Tilmeld dig FDM travels´ nyhedsbrev og du modtager vores eksklusive e-hæfte om 12 udvalgte nationalparker i USA, som vi mener, hver især repræsenterer noget ganske unikt blandt USA´s 62 nationalparker. Tilmeld dig nyhedsbrevet her

E-hæfte om 12 nationalparker i USA

Inspiration

Imponerende klippepartier i Zion Nationalpark

En udflugt ind i Zion begynder for langt de fleste turister ved besøgscentret tæt ved byen Springdale i den sydlige ende af parken. Herfra følger vejen Virgin-floden ind i parken. Floden har langsomt filet sig ned gennem klippepartierne, så de nu står i gule, røde og orange farver. Efter 11 kilometer ender vejen blindt, og du skal samme vej tilbage igen. Men undervejs kan du kravle op i højderne ad naturstier til udsigtspunkter, hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over den frodige dal og de mange klippetoppe i Zion, der tårner sig op mod himlen.

Mindre trængsel og dyrelivet trives igen

Med 2,5 millioner besøgende årligt hører Zion Nationalpark til blandt sværvægterne af de amerikanske nationalparker. Tilstrømningen er så stor, at man har forbudt private biler i parken i sommerhalvåret. I stedet må du stige ombord på en shuttlebus, der fragter turister rundt i parken. Fordelen er, at trængslen nu føles mindre. En anden sidegevinst har været, at parkens dyreliv trives som aldrig før. Foretrækker du selv at køre i Zion Nationalpark, er rute 9 åben for bilister hele året. Vejen er smal og meget snoet med adskillige hårnålesving og byder også på en 1,8 kilometer lang tunnel. Men det er en smuk tur med flere udsigtspunkter undervejs. Om vinteren er Zion Nationalpark stadig åben for private biler.


"Zion er et mekka for hiking. Gå langs Virgin-River eller tag en hikingtur op i højderne på en af stierne langs de enorme orangerøde klipper og nyd den storslåede udsigt."

- Carina, USA-rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort