Conwy Castle og by

Middelalderslottet våger over Conwy

Conwy er en hyggelig havneby i det nordlige Wales. Når du kører over Conwy Suspension Bridge, bliver du modtaget af det store, smukke middelalderslot Conwy Castle fra 1200-tallet, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. Besøg den velbevarede slotsruin, der blev bygget af over 5000 håndværkere på kun 4 år mellem 1283 og 1287.

Tag turen op af vindeltrapperne og gå en tur på ringmuren, hvorfra du har en storslået udsigt over landskabet med bjergene i Snowdonia på den ene side og havnen på den anden. Det er også muligt at gå tur på selve bymuren med sine 22 tårne, der stadig står i sin fulde 1,3 km længde. Borgen blev bygget under Kong Edward I, som et holdepunkt i englændernes kamp om Wales.

Forestil dig slottet som det så ud i sin storhedstid - hvidkalket med farverige bannere, malede skodder og et konstant leben. Det må have været et imponerende syn.

Hold øje med det lille røde hus

Conwys smalle gader byder også på en anden lille kuriositet - det mindste hus i Storbritannien. Det lille røde hus er kun 183 cm bredt, 310 cm højt og 305 cm dybt og har bymuren som bagvæg. Huset indeholder soveværelse og opholdsrum med meget begrænsede køkkenfaciliteter. Huset var beboet indtil år 1900, hvor det sammen med nabobygningerne blev dømt uegnet til beboelse. Heldigvis blev huset ikke revet ned, men bevaret som museum og kan i dag (2019) besøges for den nette sum af £ 1 for en voksen og £ 0.50 for et barn.

Inspiration

Kort

Vis på kort