Det bedste af Midtengland og Wales

8 dages kør-selv-forslag med slotte, natur og historiske byer

De fleste danskere har været i London mere end én gang, men få har taget chancen og bevæget sig ud for at udforske det rigtige Storbritannien. Vi synes, at en kør-selv-ferie i Midtengland og Nordwales er et godt bud på at opleve Storbritannien fra en af sine bedste sider.

Det er nemt at flyve til Manchester, og med korte afstande er der et væld af varierede oplevelser undervejs. Vikingernes York, ældgamle Chester og de sagnomspundne slotte i Nordwales byder på historisk charme og oplevelser. Peak District lige øst for Manchester og Snowdonia Nationalpark i Nordwales byder på smuk natur, og kulturelle Liverpool byder på overraskende storbyoplevelser.

Vi sørger for at krydre det hele med overnatninger på udvalgte, unikke hoteller, der leverer 4-5-stjernede oplevelser og har en perfekt placering for rejseruten og oplevelserne undervejs.

 

Fra 10.862 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 7 nætter samt 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
765 km

Klimapåvirkning:
990 kg CO2 samlet for 2 person  - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Fly til Manchester - York (140 km)

Denne tur starter med, at I flyver til Manchester International Airport. Som den største lufthavn i Storbritannien udenfor London, er der gode flyforbindelser fra både Jylland og København.

I lufthavnen står en lejebil klar til jer, og turen kan fortsætte mod hotellet i York. Køreturen tager knapt 1½ time, og der venter jer et godt placeret kvalitetshotel når I ankommer.

York, eller Jorvik som vikingerne kaldte byen, er rig på historie, hvilket de godt bevarede huse, fæstningsværker og kirker vidner om. 

Overnatning i York.

York og omegn

Dagen i dag er sat af til at udforske York, hvor både Jorvik Viking Centre, York Cathedral og den historiske bykernes mange hyggelige gader er værd at se nærmere på. Ankom I tidligt dagen forinden, og har udforsket Yorks mange oplevelser, anbefaler vi at I tager bilen for at opleve mere af hvad Yorkshire har at byde på.

Kør i retning af Robin Hood's Bay, som ligger i North York Moors nationalpark. Køreturen tager en god time og byder på åbne landskaber, smukke dale og hyggelige landsbyer. Stop for eksempel i Thornton-le-Dale. Vel fremme i Robin Hood's Bay finder I den charmerende smuglerby Whitby i det flotte kystlandskab. 10 minutter med bil nord for Robin Hood's ligger en historisk havneby med en imponerende kloster-ruin på en bjergtop over byen.

Inden I vender tilbage til York, kan I afslutte med et besøg i den historiske badeby Scarborough. Hele rundturen tager cirka 3 timer at køre, men med alle oplevelserne undervejs bør I sætte det meste af en dag af til turen.

Overnatning i York.

York - Peak District (172 km)

I dag går turen tilbage i retning af Manchester, og vi foreslår, at I tager en mere sydlig vej end GPS'en typisk sider, således at I kommer igennem nationalparken Peak District. Følg motorvejen M1 til hovedvej A61 og følg derefter vejen mod landsbyen Castleton midt i nationalparken. Her er I midt i det smukke landskab, som udover store bakker og mindre bjerge indeholder grotter og vandfald. Castleton har også en række pubber og restauranter, som gør det til et oplagt stop ved frokost-tid.

Vi foreslår et hotel ved indgangen til Peak District lige syd for Manchester. Samlet køretid er cirka 2 timer 15 minutter, blot en halv time længere end hvis man holder sig til motorvejene hele vejen.

Lige ved det foreslåede hotel, som I sig selv er en oplevelse, finder I palæet Bramall Hall med tilhørende have. Det er en stor herregård fra middelalderen i såkaldet Tudor-stil. Stedet fungerer i dag som museum.

Overnatning ved Peak District.

Chester - Llandudno (Wales) (82 km)

Der venter jer masser af oplevelser i Nordwales, så vi foreslår I tager af sted lige efter morgenmaden. Den direkte vej ad A55 tager jer til Llandudno på knapt en time. Alternativt kan I tage kystvejen A548, som tager 1½ time, og vejen langs vandet fører jer gennem en række små lokalsamfund. 

Lige inden Llanduno, ved Llanduno Junction, passerer I middelalderslottet Conwy og den tilhørende befæstede by. 20 minutter langs kysten fra Conwy finder I endnu et middelalderslot, Penrhyn Castle.

Selve Llandudno er en historisk ferieby. Den smukke strandpromenade, palmer og de historiske hoteller skaber skaber associationer til Middelhavet. Vi kan dog ikke garantere høje vandtemperaturer.

Overnatning i Llandudno.

Llandudno og omegn (149 km)

Dagen er sat af til at opleve nogle af de mange ting, Nordwales har at byde på. I kan udvælge et par seværdigheder, eller lave en rundtur som i ren køretid tager cirka 2 timer og 45 minutter, hvor der maksimalt er en halv time mellem de mange højdepunkter.

Følg vejen mod Caernafon, hvor I finder et de smukkeste slotte i Europa. Kør så videre til den pudsige byen Portmeiron, som giver følelsen af at være på den italienske riviera. Kør nordover, og I kommer igennem Snowdonia Nationalpark, som byder på bjergtoppe og charmerende landsbyer. En af de mest charmerende er Betws-Y-Coed, som er et perfekt stop kun en halv time inden I er tilbage i Llandudno.

En anderledes oplevelse er en afkortet køretur, hvor I fra Caernafon tager op til Llaberis i bjergene. Herfra kan I tage Snowdon Mountrain Railway op til toppen af bjerget Snowdon, som med sine 1.085 meter er det højeste i Wales. Husk at bestille billetter til toget på forhånd.

Overnatning i Llandudno.

Llandudno - Liverpool (89 km)

På trods af at I nok føler sig virkelig langt væk her i smukke Nordwales, ligger storbyen Liverpool kun 1 time og 15 minutters kørsel væk. Liverpool er en by, som hurtig bringer mange associationer frem: Fodbold, The Beatles og havneby er blot nogle.

Liverpool er de sidste årtier blomstret op som et kulturelt kraftcentrum med alt fra moderne museer, gallerier og teatre til levende musik. 

Vi foreslår et hotel som er inspireret af Beatles og ligger midt i det kulturelle Beatles-kvarter i storbyens centrum. Her er der kort vej til restaurantgader som Castle Street eller havnefronten med det moderne Museum of Liverpool og det historiske havneområde Albert Dock.

Overnatning i Liverpool.

Liverpool - Fly hjem fra Manchester (59 km)

Det er hjemrejsedag i dette kør-selv-forslag, og der er kun 45 minuter til Manchester International Airport fra centrum af Liverpool. 

Vi skræddersyer alle kør-selv-ferier, så hvis du ønsker nogle ekstra dage i Liverpool, Manchester eller andre byer på ruten så tilpasser vi rejsen. Turen kan også gå videre til andre dele af Wales eller England - se vore andre kør-selv-forslag.

Hvis ikke turen fortsætter, så god flyvetur hjem!

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.862 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Manchester - Kastrup
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på centralt beliggende 4-5 stjernede hoteller
 • 8 dages billeje gruppe C
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger i York
 • 1 overnatning i Manchester
 • 1 overnatning i Chester
 • 2 overnatninger i Llanduno
 • 1 overnatning i Liverpool

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten den anden vej rundt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Edinburgh, York, Canterbury eller London eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011