110 år uden whisky produktion i Wales
Med åbningen af destillationen og produktionen af whisky i Penderyn på St. Davids dag i 2004 blev en tradition genoptaget, og på et velvalgt sted. En af de vigtigste ingredienser ved produktion af whisky og gin er frisk naturligt kildevand, og det er der i rigelig mængde her i udkanten af Brecon Beacon National Park.
Kombineret med et Farady single-pot-destillationsapparat og den erfarne skotske Master Distiller Dr. Jim Swan kom alle forudsætninger på plads for produktionen. Penderyn producerer prisvindende single malt whisky - Penderyn Madeira 46% whisky – der følger den originale lagringsmetode på først tidligere bourbonfade og dernæst på tidligere Madeira-vinfade for at fremhæve dens fulde karakter.
Senest har Penderyns Madeira whisky vundet guldpriser ved San Francisco World Spirits Competition, hvilket understreger anerkendelsen af produkterne også udenfor Wales.
Du kan også finde Penderyn to andre steder i Wales, da de har åbnet destillerier i Llandudno i 2021 og Swansea i 2023.
Inspiration
Kort
Oplev Wales - Skab din egen historie
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Gør som 200.000 andre og tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvor du modtager rejseinspiration og gode råd.