Middelalderbyen Perugia

Chokoladekys og ømme lægmuskler

De mange universitetsstuderende sparker virkelig liv i middelalderbyen Perugia i Umbrien. Går du på opdagelse i de hyggelige krogede gader i den gamle bydel vil du opleve, at det vrimler med hyggelige caféer og forretninger. Her finder du også de fristende chokoladebutikker, hvor du kan smage den berømte chokolade fra Perugia. Corso Vanucci er byens pulserende hovedgade. Rejser du til Perugia kan du også opleve Galleria Nazionale dell'Umbria, der tilbyder en af de fornemste malerisamlinger i Umbrien. Perugia er et spændende bekendtskab på din rejse, men forbered dig på ømme lægmuskler, når du har brugt en dag på at trave rundt i byens stejle gader.

Udflugter fra Perugia

En halv times kørsel vest for Perugia udfolder Trasimenosøen sig ved den lille middelalderby Agello-Magione. Med sine mange muligheder for opkvikkende dukkerter, surfing, sejlture og vinsmagnigner er der lagt op til både afslapning og sjov. Trasimenosøen er kendt for sine spændende vine. Dem kan I kan smage på de mange vingårde.

Umbriens smukke natur tager imod jer ved den lille by San Venanzo. 30-35 kilometer syd for Perugia er der masser af muligheder for uforglemmelige vandreture i bakkede landskaber og rolige stunder under pinjernes skygger. Med sin centrale placering, er San Venanzo også et rigtig godt udgangspunkt for en køretur rundt til spændende middelalderbyer som for eksempel Orvieto, Narni og Spoleto.

Kort

Vis på kort