Vinområdet Trasimeno

STEMNINGSFYLDTE VINGÅRDE OG ROMANTISKE MIDDELALDERSLOTTE

Du kan mærke de solvarme sten, når du betragter den billedskønne panoramaudsigt ud over den nordumbriske sø Trasimeno fra middelalderborgen Rocca del Leone. Den 55 km. lange tur rundt om søen går igennem hyggelige middelalderbyer, symmetriske vinmarker og sølvgrønne olivenlunde. Søen og vinen er lokalbefolkningens stolthed. Jeres kør-selv-ferie til Trasimenosøen byder på uforglemmelige vinoplevelser i hyggelige omgivelser på små stemningsfyldte vingårde og romantiske middelalderslotte.

Eventyrstemning og historisk vælde

Bag de store porte søgte pilgrimsrejsende hvile og pleje i klosteret på deres færd mod Rom og Jerusalem. De hvælvende svalegange i den indre gård står så fint, at I næsten stadig kan fornemme munkenes tilstedeværelse. De grønne planter, der slynger sig op ad murene, får det gamle kloster til at ligne et eventyrslot. Siden 1100-talet, har der været vinproduktion på Castello di Magione. Omgivet af stringente vinmarker og cypresser ligger det i den lille bjergby Magione. Portene åbnes i dag gerne for vin- og historieinteresserede turister, der vil dykke ned i slottets fortid og den 900 år gamle vinkælder, hvor der arrangeres vinsmagning. Jeres vinrute i Italien krydres på Castello di Magione med ægte eventyrstemning og historisk vælde.

Vinsmagning og smuk natur

I horisonten, henover vinmarker, pinjer og olivenlunde, breder Trasimeno-søen sig i blålige strøg. Den pittoreske udsigt fra vingården Montemelino sænker pulsen. De gamle stenbygninger med tegltag bliver nedkølet i skyggen fra de ældgamle oliven- og fyrretræer, og det føles som om at tiden er gået i stå her. I er i gode hænder hos de to søstre, der driver gården. Tag med dem på en guidet tur blandt vinranker og oliventræer og lær alt, hvad der er værd at vide om søens mikroklima og dets effekt på vinen og olivenolien. Montemelino er et oplagt stop på jeres kør-selv-ferie, hvor I kan kombinere de gode smagsoplevelser fra vinsmagningen med beroligende og smuk natur.

Kort

Vis på kort