Middelalderbyen Spoleto

Romersk charme i grønne omgivelser

Om det er duften af nybagte ”pizze” eller nysgerrigheden over hvilke gemte skatte, der ligger bag det næste ujævne hjørne, som tager dig igennem byen, så er du garanteret et hav af oplevelser i Spoleto. Byen ligger 45 minutters kørsel vest for Norcia på en lille bakketop ved foden af Monteluco-bjerget.

De pittoreske gader snor sig på kryds og tværs af hinanden. De mødes på små piazzaer, hvor middelalderkatedraler, udsigtsposter til gamle borge og tårnhøje broer over dybe kløfter pludseligt giver sig kende for dig. Her en times kørsel syd for Perugia er Spoleto med sine mange historiske seværdigheder, utvivlsomme charme og grønne omgivelser et godt sted at tilbringe en dag på jeres italienske kør-selv-ferie.

Romerske akvædukter og fæstninger

Udsigten ud over dalen med de omhyggeligt placerede olivenlunde på bjergsiderne kan distrahere selv den værste højdeskræk. Der, hvor fæstningen Fortilizio dei Mulini står som et ensomt tårn på bjergsiden, begynder Tårnbroens overgang mod Spoleto. De skrækindjagende 82 meter, der falder under broen har ikke ændret sig i årtusinder. Under Romerriget fungerede akvædukten som vandforsyning til byen og flugtvej for byens indbyggere. I dag er det en majestætisk gangbro, der på spoleto-siden mødes af byens anden store seværdighed, borgen Rocca Albornoz.

Smagsprøver og lokalstemning

Sorte trøfler, farverige grøntsager og dejlige oste indtager hver formiddag Piazza del Mercato. Der skal handles, og sælgerne er ikke nærige med smagsprøver. Det er et ideelt sted at betragte lokallivets gang og den smukke Fontana con l’Orologio fra en af de hyggelige fortovscaféer. Et stenkast henover terrakottatagene ligger domkirken Cattedrale di Santa Maria Assunta med sit rustikke klokketårn og søjleforhallen, på den let genkendelige rustfarvede Piazza del Duomo. Fortsæt i katolicismens tegn og tag et kig ind i den UNESCO-beskyttede Basilica di san Salvatores smukke kirke og sug til dig af stedets spændende historie.

Kort

Vis på kort