Undara volcanic nationalpark

Knudrede vulkankratere på kør-selv-ferien

Australiens natur byder på nogle af de vildeste oplevelser på jord. Overalt bliver du overrasket. Og selvom de fleste forbinder Queensland med Great Barrier Reef, så er der også masser af overraskende oplevelser i vente på land.

Undara Volcanic nationalpark er er en skjult perle i det nordlige Queenslands kystfjerne områder. Det kan godt føles lidt som en science fiction-film, når du står der i, hvad der ligner et landskab fra en fremmed planet. Hundredvis af flagermus stimer igennem de mørke lavatuneller på vej imod dig og udgangen.

Krydr din kør-selv-ferie i Australien med flot natur og knudrede vulkankratere, der bare venter på at blive udforsket.

Inspiration

Gå med guiden på opdagelse

Selvom, nationalparkens højdepunkter er resultatet af vulkansk aktivitet, så er det forbavsende svært at få øje på vulkanerne. Men kratere, dem er der masser af. En af de vigtigste oplevelser, som du skal have med dig, er en tur ned i de urgamle lavatunneller. Du kan kun komme ned i tunnellerne på en guidet tur, men det er også det mest ideelle. For så kan du nemlig høre guiderne fortælle en masse spændende historier fænomenet, de mange flagermus og hvordan det hele hænger sammen dernede.

Verdens længste lavatunnel

Nationalparken er hjem for ikke mindre end 164 vulkaner. En af de store vulkaners udbrud for omkring 190.000 år formede det omkringliggende landskab til et univers af naturskabte lavatunneller og abstrakte formationer. Imens lavaen strømmede igennem et flodleje i, hvad forskere mener har været verdens største lavaflod, begyndte den varme masses overflade at nedkøles og stivne alt, imens den varme strøm fortsatte indeni og skabte blandt andet den dengang 100 kilometer lange Bayliss Cave.

Kort

Vis på kort