Daintree Nationalpark & Cape Tribulation

Kom med ind i verdens ældste regnskov

Leder du efter en naturoplevelse i særklasse i Queensland? Så skal du tage til Daintree Rainforest og Cape Tribulation i Far North Queensland. I nationalparken, der ligger ca. 100 kilometer fra Cairns, kan du gå på opdagelse i verdens ældste tropiske regnskov, opleve et exceptionelt og sjældent dyreliv og besøge nogle af Australiens smukkeste strande.

Der er bare nogle oplevelser, som du ikke kan leve uden på din din kør-selv-ferie i Queensland, og vi tør vi godt sige, at Daintree Rainforest og Cape Tribulation er en af dem!

Inspiration

En unik verden i 180 millioner år

Naturen og den fascinerende biodiversitet i Australien er berømt i hele verden - og Daintree Nationalpark og Cape Tribulation er et strålende eksempel på hvorfor. Med 894.420 hektar - et areal større end Sjælland - fredet tropisk regnskov med bjerge, dybe kløfter, rivende floder og vandfald& og 460 km beskyttet kystlinje, er der rig mulighed for at få en ordentlig en på naturopleveren.

Daintree Rainforest er mere en 180 millioner år gammel - 10 millioner år ældre end Amazonas - og har et af de mest komplekse økosystemer i verden. Det, sammen med antallet af fredede eller truede dyrearter, der lever i regnskoven, skaffede nationalparken en plads på UNESCOs verdensarvsliste allerede i 1988. Det er absolut et af de mest unikke naturområder, du finder i Australien.

Du kan fx være heldig at stifte bekendtskab med nogle af de over 430 fuglearter, som de sjældne kasuarer (en emu-lignende fugl). Eller måske eksotiske pattedyr med lige så eksotiske navne, som moskuspungdyret og den langnæsede bandicoot. For slet ikke at tale om de mange fascinerende reptiler som skovdrager, kamæleoner og pytoner.

Hvis du vil have en rigtig god introduktion til den imponerende regnskov, så skal du besøge The Daintree Discovery Centre eller Mossman Gorge Centre.

Få alle de fascinerende fortællinger på en guidet tur

Du kan godt opleve Cape Tribulation og Daintree på egen hånd, men naturen er bare så fascinerende og fuld af spændende fortællinger, at det godt kan betale sig at tage en guidet tur.

Guiderne har oftest boet i området i mange år eller er vokset op der, så du får mange spændende anekdoter om, hvordan det er at leve i bushen. Fx kan du høre om Australiens forskellige træer og beplantninger, der kan alle mulige mærkelige og fascinerende ting – lige fra at helbrede sygdomme til at lamme dig. Lær om de giftige frugter, som aboriginerne koger og lægger i floden, så giften bliver suget ud., og hvorfor den sjældne Idiot Fruite har fået sit navn.

Her kommer du bla. ud at sejle på Daintree-floden på en slags trækfærge i form af en tømmerflåde, mens krokodiller til tider ses i vandet omkring færgen. Det er en speciel oplevelse.

De postkortperfekte strande ved Cape Tribulation

Forestil dig synet af en kridhvid, uberørt strand, der strækker sig i kilometervis uden der er andre mennesker at se. Bag den rejser sig et frodigt bagtæppe af grønne bjerge, mangrove, palmer, og vilter regnskovsflora. Havet er dyb turkis og fuld af smukke koraler. Ja, man kan næsten se scenen fra en film for sig, hvor den skibsforliste hovedrolle vågner op på en øde ø.

Sådan et scenarie møder dig ved Cape Tribulation, der i øvrigt er en af de sidste uberørte lavlandsregnskove i Australien. Det er, ikke overraskende, et af de absolutte højdepunkter i Daintree Nationalpark.

Særligt Cape Tribulation Beach er et populært udflugtsmål. Her kan koralhavet og regnskoven næsten kysse hinanden - kun adskilt af den silkebløde sandstrand. Især midt på dagen vil du finde mange folk på dagsture, der spiser frokost her på stranden og knipser billeder af den postkortperfekte stand. Prøv derfor at besøg stranden om morgenen, hvis du vil have den lidt for dig selv.

Myall beach, hvorfra du også finder en vandresti til en paradisisk lille naturlig pool, Masons Swimming Hole, og den billedskønne Thornton Beach bør også stå højt på din liste over must visit-steder. Og leder du efter noget mere uberørt, så er Emmagen Beach knap så besøgt og vandreturen langs Emmagen Creek er endnu en fascinerende naturoplevelse.

Kort

Vis på kort