Hippiebyen Kuranda

Skyrail op og det gamle tog ned

Cairns ligger for foden af nogle høje bjerge. Oppe i plateauhøjde ligger en gammel hippieby, Kuranda, der er gået new age- og økologivejen. Her er der også et marked og det hele ligger midt i et regnskovsområde. Turen op til Kuranda kan gøres med Skyrail, en svævebane, der går fra sletten uden for Cairns og op gennem og hen over regnskoven. Vejen tilbage kan passende foregå med det gamle tog, der i dag er et turisttog, som kører gennem den dramatiske Barron Gorge på vej tilbage til stationen i Cairns.


"Der hvor Skyrail-stationen ligger i Cairns, finder du også det aboriginale kulturcenter, Tjapukai. Det er etableret for turister, men det giver en fin indsigt i den aboriginale kulturhistorie, både i forhold til de hvide bosættere, men også i forhold til aboriginernes forestillingsverden, drømmetiden. Og så er det sat flot op."


 

Bag Kuranda venter et af Australiens frodigste landbrugsområder, hvis særlige gunstige betingelser skyldes en kombination af næsten 1.000 meters højde og tropisk varme. Om det er gulerødder, kaffe eller mango-frugter, så gror de her.

Kort

Vis på kort