Fraser Island

Verdens største sandø

Lige syd for Great Barrier Reef ligger en perle af en sandø, Fraser Island. Øen, der er verdens største sandø, er tæt bevokset med skov. Inde på øen opsluger store vandreklitter skoven under deres langsomme march, mens de frigiver ny plads til skov bag sig. Fraser Island har også flere ferskvandskilder, der slynger sig gennem skoven, men på grund af sandet hører du ingen rislen fra vandet.

Inspiration

Skibsforlis og dingoer

Navnet Fraser Island stammer fra efternavnet på en hvid kvinde, der i sin tid strandede på øen efter et skibsforlis. Hendes historie er berømt fordi de hvide mænd, der var med hende, blev dræbt af lokale aboriginere, der inddrog hende i stammen. Efter lang tid vendte kvinden tilbage til det hvide kolonisamfund. Senere, da kolonister gik i land på øen, drev de samtlige aboriginere på øen i havet.

Ufatteligt at så smukt et sted kan bære på så forfærdelig en historie. Kolonisterne hentede også vilde heste til øen, mens dingoen kom med aboriginerne. De vilde heste er fjernet fra øen, mens dingoerne stadig er her.

Aktiviteter på Fraser Island

Det er naturen, du kommer for at se på Fraser Island. Inde på øen kan du gå ad stier, der følger et af øens ferskvandsløb. Stien fører igennem forskellige former for vegetation, og du får her fornemmelsen af de majestætiske træer, der en gang har været langt mere mangfoldige på øen. Der er også over 300 forskellige fuglearter på Fraser Island, og så dingoen, som du skal holde øje med, da der har været flere tilfælde, hvor den har været pågående. Det er menneskets egen skyld, da man har håndfodret dem i mange år. Lake Mackenzie er den kendteste af mange ferskvandssøer på Fraser Island, og et fantastisk åndehul at svømme i. Ingen sten mellem tæerne her.

Ude på østkysten af Fraser Island kan du ud over at fiske se på vraget af et skib, der forliste under ophugningstransporten til Japan i 1930’erne. Du kan svømme i en lille å, der løber ud ved østkysten, eller se de flot farvede sandklipper ved Katedralerne.


" Tip: På Fraser Islands østkyst bør du stoppe ved Eli Creek. Det er en forfriskende ferskvandsbæk, du kan springe ud i og blive ført ud mod havet omgivet af frodig natur. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Ankomst til Fraser Island

Du sejler til Fraser Island fra Hervey Bay. Her er både passagerfærge og bilfærge. Husk at se efter delfiner og - på rette årstid - hvaler undervejs. Derudover er der også skildpadder og søkøer i området. Ovre på Fraser Island består alle veje af sand, og bortset fra østkysten, der er både fiskeplads, hovedvej og landingsplads for små turistfly, er vejene så bløde og bulede af sandbunker, at de kun er fremkommelige med firehjulstrækkere.

Overnatning på Fraser Island

Du kan campere på Fraser Island, og derudover er der to feriesteder på den østlige og den vestlige side af øen. Det vestlige, Kingfisher Bay, er det mest eksklusive og ligger smukt gemt ind i skoven. Her er flere restauranter at vælge mellem og der arrangeres forskellige ture og andre aktiviteter fra stedet. Adgang til Kingfisher Bay sker med stedets egen katamaran fra fastlandet. På den østlige side af Fraser Island ligger et mere gængs feriekompleks.

Kør videre fra Fraser Island

Sydpå til Brisbane
Tilbage på hovedlandet ud for Fraser Island kan du sætte kursen mod Brisbane sydpå og eventuelt lægge vejen forbi strandene ved Noosa og de sært formede Glass House Mountains uden for Brisbane.

Nordpå til Queensland
Vejen nordpå fører videre mod det tropiske Queensland, via Rockhampton og Mackay, hvor du med båd kan komme ud til øerne ved og på revet.

Kort

Vis på kort

Oplev Queensland - skab din egen historie