K’gari (Fraser Island)

Paradiset syd for Great Barrier Reef

Aboroginerne døbte Fraser Island, K’gari, som betyder paradis. Og det er også et rigtig godt bud på et paradis på jord, du møder her på verdens største sandø, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

Øen ligger lige syd for Great Barrier Reef og er tæt bevokset med regnskov. Inde på øen opsluger store vandreklitter skoven under deres langsomme march, mens de frigiver ny plads til skov bag sig.

Over det meste af øen strejfer dingoerne rundt. Måske er du heldig at se dem byde dig velkommen allerede i det øjeblik, færgen ligger til ved stranden. Øen er et must at besøge på din kør.selv-ferie i Australien.

Inspiration

Gå på opdagelse i den vilde natur og tag en dukkert

Naturen er mangfoldig på K’gari, og det er uden tvivl den du kommer for at opleve. Inde i den store skov, kan du følge stierne, der løber langs øens ferskvandsløb. Det er et netværk, som forbinder mange af de mere end 100 ferskvandssøer, som dyrelivet på øen nyder godt af. Lake Mackenzie er den mest berømte, som fungerer som et eventyrligt åndehul – perfekt til en lille dukkert.

Ude på østkysten kan du, ud over at fiske se på vraget af et skib, der forliste i en tyfon under ophugningstransporten til Japan i 1930’erne, også tage forbi de gyldne sandklipper, som er blevet døbt ”Katedralerne” eller tage en dukkert i de smukke omgivelser ved Eli Creek vandløb.

En drabelig historie

Det nyere og mere hvide navn, Fraser Island stammer fra en berømt kvinde, som strandede på øen efter et skibsforlis. Hendes historie er berømt fordi de hvide mænd, der var med hende, blev dræbt af øens aboriginere, som valgte at optage hende i deres stamme. Efter lang tid vendte kvinden tilbage til det hvide kolonisamfund. Senere, da kolonister gik i land på øen, drev de samtlige aboriginere på øen i havet.

Ufatteligt at så smukt et sted kan bære på så forfærdelig en historie. Kolonisterne hentede også vilde heste til øen, mens dingoen kom med aboriginerne. De vilde heste er fjernet fra øen, mens dingoerne stadig er her.

Læs også: Kystbyen Hervey Bay - Porten til Fraser Island


" Tip: På K´gari (Fraser Island) østkyst bør du stoppe ved Eli Creek. Det er en forfriskende ferskvandsbæk, du kan springe ud i og blive ført ud mod havet omgivet af frodig natur. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort