Koralrevet Great Barrier Reef

Undervandsriget i Queensland

Det kan godt virke skræmmende, når du krydser den grænse, der adskiller Koralhavets undervandsrige og med vandoverfladens rolige stemning. Det glemmer du dog i samme øjeblik, de farvestrålende koraller, fisk og majestætiske havskildpadder byder dig velkommen til Great Barrier Reef. Lige præcis på dette sted er der ingen tvivl om, at moder jord har gjort sig særligt umage med sit mesterværk, da hun arrangerede 300 pittoreske småøer som Hayman Island, Heron Island og Lizard Island i det 2000 km lange bælte af koralrev og skabte den perfekte oplevelse til jeres kør-selv-ferie i Australien.

Great Barrier Reef kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1981.

Inspiration

En undervandsjungle af koraller, havskildpadder og tropiske fisk

Det er som om, at regnskovens levende univers fra kysten fortsætter helt ned under vandet og forvandles til en undervandsjungle af farvestrålende koraller, havskildpadder og tropiske fisk. Tag med en af de mange bådture ud fra Queensland og nyd den bølgeskvulpende tur ud til Heron Island, hvor koraller og tropefisk venter på dig få skridt fra strandbredden. Eller tag turen fra Cairns' regnskovsbredder til Outer Great Barrier Reef, hvor der lige kommer lidt ekstra smæk på både farver og eksotiske fisk.

KORALLER I LAGUNER OG HJERTEFORMER

Lige så mangfoldigt Great Barrier Reef er, lige så mange måder er der at opleve Queenslands farverige og vitale rygrad af et koralrev. Hop ombord på en helikopter eller et lille fly og oplev det, som de lokale selv kalder for verdens ottende vidunder, fra fugleperspektiv. Du kan blandt andet opleve det hjerteformede Heart Reef og imponerende Lady Musgrave, som er et af revets populære korallaguner. Mulighederne for at dykke og snorkle er der naturligvis i overflod, men hvis du ikke er til svømmefødder og våddragt, kan du også komme tæt på undervands-seværdighederne med mini-ubåde eller glasbundsbåde.


"Great Barrier Reef er et magisk univers af havskildpadder, tropiske fisk og farvestrålende koraller. Ingen bør snyde sig selv for en tur med båd, fly, helikopter eller svømmefødder ud til dette uforglemmelige sted."


 

    Kort

    Vis på kort

    Oplev Queensland - Skab din egen historie

    Oplevelser i Queensland

    Her får du det bedste af Australien i én delstat