Rejser til Cairns

cairns - Porten til tropiske Queensland

Cairns er blandt de nordligste byer i staten Queensland. Klimaet er tropisk med regnskov, bjerge og så naturligvis Great Barrier Reef. Byen, der startede som en guldmineflække i slutningen af 1800-tallet, er i dag et stort turistcentrum på grund af sin ideelle placering midt mellem regnskov og koralrev. Rejs til Cairns og find liv og glade dage i kontrast til de unikke og mere rolige naturoplevelser i omegnen. Lej en bil og kør selv en tur op i bjergene eller find en mennesketom lækker sandstrand.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Start dine oplevelser i Queensland fra Cairns

Cairns er det naturlige udgangspunkt for udflugter til Great Barrier Reef – men området byder også på attraktioner på landsiden. Bjergplateauet Atherton Tablelands byder på frodige regnskove og floder med krokodiller, så også her spiller det våde element en afgørende rolle. Snyd ikke jer selv for en udflugt op i bjergene til Kuranda – byen i regnskoven. Turen hertil kan foretages i bil, men det kan anbefales at tage den 34 kilometer lange tur gennem 15 tunneller, sukkerrørsplantager og bjergkløfter med den smalsporede jernbane, som blev anlagt i 1890’erne for at sikre forsyninger til områdets miner i bjergene.

 

Cairns centrum

Cairns’ midtby består af cirka 4 gange 4 gader, der er proppet med souvenir- og surferbutikker, caféer, restauranter og internetcaféer. Her finder alle tænkelige former for souvenirs. Endvidere spiser du faktisk rigtig godt i Cairns, hvilket jo ikke er tilfældet for alle turistmekkaer. Desuden er der altid gang i byen på grund af de mange turister, og det kan være en kærkommen kontrast til oplevelserne i oplandet, hvor natur – helst med så få andre mennesker som muligt – er i centrum.

 

Seværdigheder i Cairns

Cairns er først og fremmest en base for det omkring-liggende tropiske slaraffenland, både til lands og til vands. Seværdighederne i Cairns er få. Cairns har en Botanisk Have med en plankegang gennem mangroverne. De flyvende læger (Flying Doctors) har også en station i byen, og der ligger et kunstgalleri med fokus på regional kunst også af aboriginere. Endelig huser Cairns et akvarium, hvor du kan komme til hajfodring.

 

Oplevelser i oplandet

Cairns’ opland er koralrevet, regnskoven og Atherton Tablelands oppe bag bjergene lige umiddelbart uden for forstæderne og de tilstødende sukkerrørsmarker. Oplev fx det smukke koralerv Great Barrier Reef eller tag en tur nord for Cairns til Far North Queensland, hvor tropiske øer, regnskov og kæmpe krokodiller er en del af oplevelsen.
 

2 tropeøer du kan besøge fra Cairns

Oplev Dunk Island fra Cairns

Hvis du vil opleve en af de smukkeste tropiske regnskovsøer, så skal du sætte en dag eller flere af til Dunk Island. Du kan slappe af, prøve kræfter med de mange vandsportsaktiviteter - kort sagt Nyde livet.

Slap af på Heron Island

Heron Island er en koralø i Great Barrier Reef, 72 km nordøst for Gladstone. Øen er et sandt tropeparadis, som du kan besøge direkte fra Cairns.

 

Kør videre fra Cairns

Vi giver dig den bedst mulige billeje i Cairns.

Nordpå til Daintree

For dig, der kommer til eller forlader Cairns ad landevejen, er der relativt få valgmuligheder. Første mulighed er at fortsætte 100 km nordpå til mere regnskov i Daintree. Du kan også besøge Mossman-kløften og fortsætte til Cape Tribulation, eller køre ad en rute ind i landet til Cooktown 400 km nordpå. 

Cooktown er en lille søvnig by, og stedet hvor den berømte James Cook gik i land i 1770 for at udbedre skaderne på skibet Endeavour. Husene i Cooktown er hovedsageligt klassiske træhuse med brede skyggefulde verandaerder. Bilparken er næsten udelukkende firehjulstrækkere og uundværlig, hvis turen går videre ud i outbacken og nordpå mod Cape York, hvor der kun er dirt roads.

Vestpå til Darwin og Broome

Mod vest fra Cairns kører du gennem det frodige landbrugsland, Atherton Tablelands, men kommer hurtigt efter ud i ”The Scrub”, hvor spredte eukalyptustræer og kæmpetermitboer præger udsigten. Du kan fortsætte mod vest ad Savannah Way, der fører dig til Darwin og til Broome, hvis du har rigtig god tid – og et veludrustet køretøj.

Sydpå til Brisbane og Sydney

Følg hovedvejen til Townsville, hvorefter du kører sydpå til Brisbane og Sydney, eller kører vestpå ad hovedvejen mod Centralaustralien. På vejen fra Cairns til Townsville passerer du flere øer, som du kan sejle ud til, og hvoraf nogle ligger på koralrevet Great Barrier Reef.

Kontakt