Nambung Nationalpark

The Pinnacles – en ørken af kalkstenssøjler

Nationalparkens hovedattraktionen er de mystiske kalkstenssøjler kaldet The Pinnacles, der kan bliver op til 4 meter høje. De rejser sig op i ørkenen, som lodrette søjler, der minder om en scene fra en science fiction film. Der er tusindvis, spredt over et enormt område.

Hundredvis af søjler på 500 meter

Fra den lille by, Cervantes, går den nordlige hovedvej til parkens rangerstation, hvor I kan gå via en 500 meter lang, snoet sti, der fører forbi hundredvis af søjler, der har fået sjove navne som The Sea, Koala og Two Nuns. I får en suveræn udsigt over området og I kan også se kysten, der ligger 3 km derfra. I selve parken er der masser af parkeringsmuligheder, så I kan udforske The Pinnacles til fods. Husk rigeligt med vand, specielt i sommermånederne, hvor temperaturen ofte kommer over 40 grader.

Inspiration

En afstikker til Hangover Bay

Det er uden tvivl, The Pinnacles, som Nambung National Park er kendt for, men er I kørt dertil, kan I tage en afstikker til den lækre sandstrand ved Hangover Bay. Her kan I snorkle, surfe og fiske eller bare slappe af. Der er gode chancer for at se delfiner, og søløver dukker også op med jævne mellemrum. Der er faciliteter til at grille, så fyld køleboksen op med et par gode bøffer og kolde drikke.

Nambung National Park kan besøges hele året, men det bedste tidspunkt er i september og oktober, når de vilde blomster lægger sig som et tæppe over området.

Parken ligger ca. 200 km nord for Perth eller ca. 250 km syd for solskinsbyen Geraldton, med flotte strande og masser af seværdigheder.


" Tip: Skal I ikke køre videre nordpå, kan det være en god ide at tage en dagsudflugt fra Perth. De inkludere oftest guide, frokost, sandboarding ved Lancelin og The Pinnacle i Nambung National Park. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort