Rejser til Perth

perth - en charmerende storby

I millionbyen Perth kan du opleve, at folk hilser på hinanden på gaden, hvilket blot er en blandt mange charmerende facetter ved denne storby, der tror, den er en provinsby. Perth ligger kun 15 km fra Det Indiske Ocean og gennem byen løber Swan River, der er opkaldt efter de sorte svaner – et symbol for Western Australia. Perth er en moderne storby med højhuse og grønne områder, og fra Kings Park, der ligger højt i den nordlige ende af centrum, får I en flot panoramaudsigt til skyskraberne i byen.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Oplevelser i Perth og nærområderne

I den østlige ende af Perth bliver forstæderne afløst af vinmarker. Bare 20 minutters kørsel fra Perth ligger Swan Valley, der er et af Australiens ældste og mest velansete vinområder, så husk at smage på herlighederne, når I er her – enten på en vingård eller en gourmetrestaurant.

Fra Perth kan området omkring byen udforskes på en sejltur ad Swan River til havnebyen Fremantle, hvor man har valgt at restaurere byens fine, gamle bygninger, der nu huser bl.a. cafeer og gallerier. Her ligger også et gammelt fængsel, som I kan komme på rundvisning i, et stort søfartsmuseum og så selvfølgelig Fremantles marked, hvor alt fra lækker seafood til smykker og t-shirts kan erhverves.

Perth kan i øvrigt prale af at være den by i Australien, der har flest solskinstimer – 8 timer om dagen i gennemsnit – året rundt.

 

Perth centrum

Blandt skyskrabere i Perth centrum finder du delstatsgalleriet for kunst, et museum, der er lidt af en blandet landhandel, og så er der Kings Park, en kæmpepark, der ligger højt i den nordlige ende af centrum og giver dig en flot panoramaudsigt til skyskraberne i Perth.

King Street og Northbridge

Centrum dør hen, når kontorfolkene i Perth drager hjem. Det bedste spiseområde i selve centrum er King Street, hvor der ligger en række restauranter i café- og pubstil, som serverer fortrinlig mad. Et større udvalg får du på den anden side af Perths banegård, i forstaden Northbridge, hvor du kan spise udendørs under et af forstadens træer.

 

Havnebyen Fremantle

Fremantle er næsten lige så stor en attraktion som selve Perth. Her ligger et gammelt fængsel, som du kan komme på rundvisning i, et stort søfartsmuseum og så selvfølgelig Fremantles marked, hvor du kan købe alt fra lækker seafood til smykker og T-shirts. Men Fremantle er først og fremmest en stemning.

De gamle huse fra dengang, hvor Fremantle først og fremmest var havneby, er blevet fint restaureret og huser nu caféer, gallerier og vandrehjem. Fra Fremantle (og fra Perth) kan du sejle ud til øen Rottnest, hvor små kænguruer, quokkaer, hopper rundt.

 

Vinsmagning i Swan Valley

I den østlige ende af Perth bliver forstæderne afløst af vinmarker, når du følger floden Swan. Swan Valley, der kun ligger 20 minutters kørsel fra centrum i Perth, er et af Australiens ældste og mest velansete vinområder, så husk at smage på herlighederne, når du er her – enten på en vingård eller gourmetrestaurant.

 

5 anderledes oplevelser i og tæt på Perth

  1. Tag en turbåd til Rottnest Island fra Perth eller Fremantle og lej en cykel til at køre rundt på øen på. Rottnest er et af de få steder i Australien, hvor du ikke cykler med livet som indsats.
  2. Tag til Fremantle og spis brunch på en af de mange hyggelige caféer.
  3. Gå en tur rundt i Kings Park i Perth. Her har man plantet et træ for hver vestaustralsk soldat, der er død i de krige, som australierne har været involveret i.
  4. Få et anderledes blik på Fremantles og Western Australias historie med en aboriginal guidet rundvisning i Fremantle.
  5. Tag til Hillarys Boat Harbour i de nordlige forstæder til Perth. Efter et besøg i akvariet kan du tage færgen over til Rottnest Island og se på quokkaer (små kænguruer).

 

Kør videre fra Perth

Sydvestpå til Esperance eller østpå til Adelaide

I sydlig retning fra Perth kan du tage på tur i Sydvestaustralien. Herfra kan du fortsætte langs sydkysten til Esperance med flotte naturscenerier ud mod havet. Ved Esperance drejes nordpå, så du rammer Kalgoorlie, hvorfra du kører tilbage mod Perth eller østover over kæmpesletten Nullarbor til Adelaide.

Nordpå til Broome

Mod nord fra Perth kører du forbi kalkstenssøjlerne i Pinnacles, og nationalparken Kalbarri, inden du skal overveje, hvordan du vil fortsætte turen. Herefter følger tre højdepunkter, Monkey Mia, Coral Bay og Karajini, inden du når til Broome. Og der er adskillige hundrede kilometers kørsel mellem dem alle. Alternativt kan du køre med turbus den ene vej og flyve den anden, fx til Monkey Mia. Men tænk grundig over det, inden du beslutter dig. Det, der for den ene er en fantastisk køretur gennem det store intet, er for den anden en megatræls, støvet alt for lige landevej, hvor kilometerstenene bliver det eneste, du interesserer sig for.

Nordøst på til Darwin

Som udgangspunkt er det nok de færreste, der kører hele den lange vej fra Perth til Darwin (over 4.000 km) eller til Northern Territory i det centrale Australien (over 2.500 km). Gør du det alligevel, skal du være forberedt på at tilbringe rigtig mange timer i bilen, hvor landskabet udenfor ikke ændrer sig stort. Mange, der tager langdistance-busser og sætter sig til at sove om natten, vågner næste morgen og tror, at bussen har været i stykker undervejs, og at de stadig er det samme sted som aftenen før – og ikke 600-700 km længere fremme.

Kontakt