Tropeøerne The Whitsundays

Det skal du opleve i Queenslands tropiske paradis

Drømmer du om at opleve et tropeparadis fuld af eksotiske strande med kridhvidt sand, turkisblåt hav, skildpadder, hvaler, koraller og farverige fisk? Det lyder næsten for godt til at være virkeligt, men det er ikke desto mindre sceneriet, der møder dig, når du besøger Whitsunday Islands ved Queenslands kyst.

De 74 tropeøer ligger midt i det mægtige Great Barrier Reef og er et must, hvis du er på kør-selv-ferie i Queensland. Uanset om du rejser med familien, drømmer om en romantisk udflugt med lidt barfodsluksus eller bare en ufattelig smuk naturoplevelse, så finder du det her. Vi guider dig til, hvordan du kan opleve øerne.

Inspiration

En livsnyders vildeste drøm

Det, der gør Whitsundays til en helt enestående oplevelse er, at størstedelen af øerne og havet omkring dem er beskyttet nationalpark. Derfor er mange af dem ubeboet, og du befinder dig hurtigt i et paradis af uberørt natur, et fantastisk marineliv og et farvespil uden lige. Alt efter dit temperament og budget er der utallige måder, du kan opleve dette tropiske paradis.

Luksus ohøj

Uanset om du blot har en enkelt dag eller har afsat god tid, så er der intet mere oplagt end at tage på en sejltur i ø-riget. Fra Airlie Beach kan du komme på et utal af spændende dagsudflugter til de forskellige øer og få en skøn dag med snorkling og vidunderlig natur.

Men har du tiden til det, så und dig selv at opleve et af de lidt længere cruises, hvor du får mulighed for at besøge flere forskellige tropeøer, snorkle, bade, vandre gennem gammel regnskov og ikke mindst dase på dækket med en kold drink – det er livet!

En nat under åben himmel tæt på koralrevet

Har du lyst til at komme helt tæt på naturen og tilbringe en nat under stjernehimlen, så skal du tage på cruise med reefsleep ved Outer Great Barrier Reef. På et to-dages cruise gennem the Whitsundays og Great Barrier Reef får du mulighed for at sove under stjernen på dækket i deres særlige "swags" - en seng overdækket med net, så der er udsigt til himmelen og revet. Efter en dag med snorkling og afslapning kan du nyde en lækker middag og en aftendrink i solnedgangen, mens revet går til ro og stjernerne titter frem. En smukkere oplevelse finder du næppe!

Læs mere om vores cruise med reefsleep

Til den landfaste livsnyder

Hører du blandt de mere landfaste livsnydere, så er de luksuriøse resorts på de største af øerne, Hamilton Island, Hayman Island, Long Island og Daydream Island, måske lige dig. Et par dage med spa-forkælelse i særklasse, palmestrande, gourmetrestauranter, elegante beach barer, golf og afslapning med udsigt til koralhaven, kan bringe de fleste bragt i en behagelig lykkerus.

Og har du familien med på tur, så tilbyder nogle af hotellerne også feriehuse- eller lejligheder og masser af aktiviteter til børn.

Eksotisk natur i verdensklasse

Besøg Whitehaven Beach - verdens måske flotteste strand...

De fleste sejlture kommer forbi Whitesunday Island med Whitehaven Beach, der er er udnævnt til en af verdens flotteste strande. Så det er ikke underligt, at den er Australiens mest fotograferede strand. Det er også her, I kan vandre til Tonque Point, hvor I bliver belønnet med den bedste udsigt til det eksotiske ørige.

Snorkeltur i undervandsparadiset Bait Reef

Whitsundays ligger tæt på Great Barrier Reef og det er selvfølgelig et must at komme ud at snorkle. På de fleste bådture er der selvfølgelig indlagt snorkling, og et af de steder, du kan skrive dig bag øret er Bait Reef. Det ligger vest for det mere populære Hardy Reef og byder på et regulært undervandsparadis. Stimer af farverige fisk smyger sig omkring korallerne, havskildpadder kigger forbi og måske en enkelt manta ray. Det skal opleves!

Skal vi hjælpe dig med din rejse til Withsundays?

Bush walks med udsigter

The Withsundays skal ikke kun opleves til vands, men tag dig også gerne tid til en vandretur på en af øerne. Fx kan du på Hamilton Island tage turen op til Passage Peak, hvor der venter en mageløs udsigt. Tag evt. turen tidlig morgen eller sent om eftermiddagen for at få et glimt af den smukke solopgang eller -nedgang, der farver himlen og havet i gyldne nuancer. Mageløst!


"Er du på Bramton Island, kan du gå til naboøen Carlisle, når der ved lavvande pludselig dukker en smal sandstribe op mellem øerne. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort