Banff nationalparks bedste vandreruter

Oplev storheden i Canadas ældste nationalpark

Den allerbedste måde at komme tæt på naturen i Banff Nationalpark er på en vandretur. Parken byder på 80 afmærkede vandrestier, der tager dig gennem knejsende nåletræer, stejle skrænter og spejlblanke søer. Her bliver du mødt af storslåede panoramaer og måske - hvis du er heldig - får du et glimt af parkens bjørne, elge eller bisoner.

Banff Nationalpark byder på mere end 1600 kilometer vandrestier, og de fleste af parkens fantastiske vandreruter er ved hovedbyen Banff og den smaragdgrønne sø, Lake Louise. Nogle er korte og kan klares på en dags tid, mens andre kræver flere dages vandring og overnatning undervejs. Banff Nationalparks besøgscenter er et godt udgangspunkt for turen - her kan du få råd og vejledning til hvilken vandrerute du skal vælge, når kør-selv-ferien skal krydres med vandreture i nationalparken.

Inspiration

Vandreture ved byen Banff

Snedækkede toppe, rindende floder og alpine enge – de fremragende naturscenarier gør området ved Banff til en populær destination for vandrere. Og det med god grund. For uanset om du er til rolige vandreture i lavtliggende områder eller anstrengende ture i bjergene, kan du finde en rute, der passer dig og dit vandretemperament.

Hvis du er til udfordrende ruter, er Cory Pass Trail måske noget for dig. Det er en hård 13 kilometers rute, der kræver gode benmuskler, men som byder på spektakulære udsigter over bjerglandskabet i Rocky Mountains. En af de mere ukendte – og en nem rute – er Boom Lake trail, 40 kilometer fra Banff. Her kommer du gennem maleriske skovområder med snedækkede bjerge over trætoppene, og ved rutens slutning, kommer du til en smuk bjergsø. Her skal du lufte kameraet og nyde frokosten.

Vandreture ved Lake Louise

Bjergene rejser sig op mod himlen, og grønne skovområder er hjem for bjørne og andre dyr. Gå langs den smukke smaragdgrønne sø – det vidunderlige landskab ved Lake Louise er blevet kaldt ”vandrehovedstaden i Canada”. Især to vandreture i bjergene ved Lake Louise er særligt populære. Den ene går til Lake Agnes, 7 km, og den anden til Plain of Six Glaciers, 14 km.

Uanset om du er til den lange eller den korte rute, ender vandreturen ved et te-hus. Her er der en pragtfuld udsigt som kan nydes med en velfortjent kop te (eller noget stærkere). Ved Lake Louise kan du også leje en robåd eller en kano og sejle på den imponerende sø. Det giver et helt særligt perspektiv på søen og den omkringliggende natur at opleve herligheden fra søsiden.

Hvis du vil være sikker på at kunne tage på vandretur i Banff's bjerge på din kør-selv-ferie, anbefaler vi at tage af sted i perioden fra juli til midt september. Der er de fleste højtliggende vandreruter farbare og fri for sne.

Kort

Vis på kort