Elk Island National Park

Oplev en bison-trafikprop midt i Alberta

Hold øje med nationalparkens 4-benede kæmper, når du kommer kørende gennem Elk Island National Park, der ligger 35-40 minutters kørsel øst for Edmonton. Ingen app kan nemlig fortælle dig, når der er en bison-trafikprop længere fremme på ruten. De store amerikanske bisoner, er resultatet af en redningsaktion i 1907, hvor den canadiske regering prøvede at redde bisonoksen fra udryddelse. I dag lever den i bedste velgående med en bestand der er støt voksende, men det er bare en lille del, af parkens bestand af vilde dyr og et rige fugleliv.

Inspiration

Grundstenen til parken blev lagt for mere end hundrede år siden

Efter europæernes ankomst til Canada, blev Beaver Hills brugt til kommerciel jagt, hvilket næsten førte til udryddelse af mange dyr i området. I 1906 tog fem mænd fra Fort Saskatchewan initiativet med 5.000 dollar og anmodede regeringen om at oprette et fristed for hjorte. Det lykkes og i 1930 blev fristedet officielt til Elk Island National Park, der er Canadas 8. mindste - men eneste helt indhegnet nationalpark.

400 bisoner kom til Canada i 1907

Parken spillede også en stor rolle i bevarelsen af den amerikanske bisonokse, der var tæt på udryddelse. I 1907 købte den canadiske regering tæt på 400 racerene bisoner fra Montana. De blev sendt til Elk Island på et midlertidigt ophold, indtil indhegningen af Buffalo Park i Wainwright blev fuldført i 1909. 325 af de 400 bisoner blev indfanget og transporteret til Buffalo Park. De resterende blev forfædre til dagens bestand i Elk Island National Park.

Elk Island National Park er åben hele året

Parken ligger kun 50 km øst for Edmonton, og byboerne benytter flittigt parken til dagsudflugter og vandreture i weekenderne. Der er flere shelteres, hvor du kan overnatte, men det er ”ført til mølle” princippet. Det er også et perfekt stop på din kør-selv-ferie i Alberta. Parken er åbent året rundt og har flere vandrestier gennem skove, vådområder, søer og store græsarealer, hvor bison og hjorte løber frit omkring.


" Tip: Er du interesseret i stjerner, så er parken et af de bedste steder, til at spotte stjerner og beundre nattehimmelens underværker - også nordlys hvis du er rigtig heldig. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige Canada - Skab din egen historie