Rejser til Edmonton

Edmonton - VASKEÆGTE BOOMTOWN

På bare 50 år har Edmonton ottedoblet sin befolkning og sin status som boomtown by. Først var det handel med skind og pelse, så gravede de kul op, og siden 1947 har olie skabt enorme formuer.

Edmonton er om sommeren en grøn og indbydende storby med et langt parkanlæg, der slynger sig langs med North Saskatchewan River tværs igennem hele byen. Som Albertas hovedstad huser Edmonton Canadas største teater, en opera og et symfoniorkester. Edmonton er også festivalernes by med hele 9 sommerfestivaler. Når du rejser til Edmonton kan du også opleve West Edmonton Mall, verdens største indkøbs- og forlystelsescenter

Inspiration

Vis på kort

Shop till you drop

I Edmonton kan du shoppe i Nordamerikas største indkøbs- og forlystelsescenter, West Edmonton Mall, med over 800 forretninger og stormagasiner, 100 spisesteder, 27 biografer og ni forlystelser.

Prøv fx verdens største indendørs vandland med høje bølger, 22 vandrutsjebaner og plads til 5.000 badegæster. Prøv også den indendørs tivolipark med 25 forlystelser, et skøjtestadion og en stor 18-hullers-mini-golfbane.

I verdens største indendørs sø kan du prøvedykke eller dykke i U-både blandt hajer, tropefisk og skildpadder, se delfinshow og en tro kopi af Colombus’ skib »Santa Maria«. Sidst men ikke mindst er West Edmonton Mall omgivet af verdens største parkeringsplads til 20.000 biler. Shop till you drop, når du rejser til Edmonton!

 

Fort Edmonton Park

Når du rejser til Edmonton kan du opleve Canadas største historiske park, der er et levende museum over de glade pionerdage. Tag toget på en rejse tilbage i tiden til tre gader anno 1920, 1905 og 1885. Gå rundt i en autentisk kopi af Fort Edmonton, der var centrum for pelshandlen og hovedkvarter for det beredne politi omkring 1846.

 

Provincial Museum of Alberta

Vil du have et samlet indtryk af livet i Alberta gennem 12.000 år, skal du bevæge dig gennem flotte og naturtro udstillinger inden for temaerne: dyre- og fugleliv, prærieindianerne og nybyggerne. Museet har også udstillinger om geologi, sten og mineraler, dinosaurer m.m.

 

Muttart Conservatory

Besøger du Muttart Conservatory, når du rejser til Edmonton, finder du fire store drivhuse formet som pyramider. Drivhusene dækker hver sit klimabælte fra ørken til troperne. Fra kaktus til jungle med orkidéer, blomster med lækre dufte og farvestrålende fugle.

 

Edmonton Art Gallery of Alberta

I byens kunstmuseum kan du studere over 5000 værker fra ind- og udland; maleri, skulptur, tryk og fotografi. Prøv også de interaktive aktiviteter på din Edmonton rejse.

 

Festivalen Klondyke Days

Klondyke Days i slutningen af juli er den største festival i Edmonton. Rejser du til Edmonton i den periode kan du være med til at fejre de guldgravere, der i tusindvis rejste mod Klondyke i 1897. Guldgraverne købte store forsyninger i Edmonton, inden deres lange rejse gik videre til Dawson City i Yukon.

 

5 anderledes seværdigheder i Edmonton

  • Odyssium er oplevelsesstedet hvor du kan afprøve fremtidens kommunikation, opklare en forbrydelse, se lasershows, prøve kørestolsræs m.m. på din Edmonton rejse.
  • Valley Zoo med med over 400 dyrearter - både canadiske, eksotiske og truede ligger i byens vestlige del nær Laurier Park.
  • TELUS World of Science lader dig prøve en simuleret rumflyvning med Challenger, se multimedieshows og udstillinger i planetariet.
  • Old Strathcona ligger syd for floden og har hyggelige historiske bygninger, herlige butikker og caféer. Bydelen blev lagt til Edmonton i 1912.
  • Varmluftballoner er den oplagte mulighed for det forkromede overblik over Edmonton. Koster ca. 1.000 kr. for en time fra Muttart Conservatory med afgang morgen og aften.

 

Oliefund i Edmonton

Det første oliefund i 1947 i Leduc - lidt sydvest for Edmonton - blev efterfulgt af mange flere rigere oliefund. I dag kommer ca. 10 procent af Canadas olie fra området øst for Edmonton. Her ser du flere tusinde pumpestationer, der suger jordens sorte guld op til raffinaderier og petrokemiske virksomheder, som producerer benzin og diesel.

Kontakt