Fort Whoop-Up i Lethbridge

Handelspost for pels, tobak og alkohol 

Bringer din kør-selv-ferie i det vestlige Canada dig gennem den lille by Lethbridge, kan du besøge Fort Whoop-Up og tage på en rejse tilbage i tiden. Fortet ligger i en floddal ved Old Man River og har udsigt til den spektakulære High Level Bridge. Fortet er egentlig en kopi af en handelspost, der oprindeligt blev opført i 1869, hvor pelsjægere, indianere og handelsmænd drog til for at handle varer som pels, tobak og alkohol.

Ved at besøge Fort Whoop-Up kan du opleve en autentisk rekonstruktion af fortet og gå på opdagelse i fortets mange fascinerende udstillinger i de autentiske bygninger og genstande fra den tidlige pels- og whiskyhandel. Få spændende viden om livet på fortet og de mange farer, som de tidlige handelsmænd og pelsjægere stod over for. Lyt til de fascinerende fortællinger om de dramatiske konflikter med lokale indianerstammer og kampen mod den ulovlige whiskyhandel.

Du kan prøve håndværk og aktiviteter, der var typiske for tiden. Tag del i at lave pelsvarer, skyde med gamle geværer eller prøv lykken som guldgraver i en gammeldags guldvaskning. Der arrangeres også forskellige arrangementer og forestillinger i løbet af året som fx historiske optrædener og temaudstillinger, der dykker ned i forskellige aspekter af den amerikanske vestens historie. Måske er du så heldig at være der, når det sker.

Fort Whoop-Up i Lethbridge ligger ca. 200 kilometer syd for Calgary.

Kort

Vis på kort