Lillooet – British Columbia

"Mile Zero" på den historiske Caribou Wagon Road

Der er mange gode grunde til at opleve den lille, maleriske by, Lillooet. Selve beliggenheden i Fraser Canyon ved bredden af Fraser River og omgivet af dramatiske bjerglandskaber, danner de perfekte rammer for udendørsaktiviteter. Du kan begive dig ud på vandre- og cykelture eller fiskeri, hvis du er en inkarneret lystfisker, for floderne bugner af laks og ørreder. Men Lillooet er også kendt for sin oprindelige historie.

Under Fraser River Gold Rush i 1858-1860 var det en af de største byer i hele Nordamerika – kun overgået af San Francisco. På grund af den stigende guldfeber efter flere guldfund i Caribou, blev det besluttet at bygge Caribou Wagon Road, hvor Lillooet udgjorde ”Mile 0”. Mere end 16.000 håbefulde guldgravere fik forsyninger og udstyr i Lillooet, inden de begav sig videre nordpå til de lovende ”guldmarker”.

Koaham Shuttle

Når du er i Lillooet har du chancen for at komme på en af de mest naturskønne togture i verden. Togturen tager dig langs bredden af Seton Lake, der er omgivet af høje bjerge og lodrette klipper. Kaoham Shuttle-toget med to vogne kører mellem Lillooet og Seton Portage.

Lillooet ligger ca. 225 km via Highway 99 fra Vancouver og 80 km fra Whistler.

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige Canada - Skab din egen historie