Lillooet – British Columbia

"Mile Zero" på den historiske Caribou Wagon Road

Der er mange gode grunde til at opleve den lille, maleriske by, Lillooet. Selve beliggenheden i Fraser Canyon ved bredden af Fraser River og omgivet af dramatiske bjerglandskaber, danner de perfekte rammer for udendørsaktiviteter. Du kan begive dig ud på vandre- og cykelture eller fiskeri, hvis du er en inkarneret lystfisker, for floderne bugner af laks og ørreder. Men Lillooet er også kendt for sin oprindelige historie.

Under Fraser River Gold Rush i 1858-1860 var det en af de største byer i hele Nordamerika – kun overgået af San Francisco. På grund af den stigende guldfeber efter flere guldfund i Caribou, blev det besluttet at bygge Caribou Wagon Road, hvor Lillooet udgjorde ”Mile 0”. Mere end 16.000 håbefulde guldgravere fik forsyninger og udstyr i Lillooet, inden de begav sig videre nordpå til de lovende ”guldmarker”.

Koaham Shuttle

Når du er i Lillooet har du chancen for at komme på en af de mest naturskønne togture i verden. Togturen tager dig langs bredden af Seton Lake, der er omgivet af høje bjerge og lodrette klipper. Kaoham Shuttle-toget med to vogne kører mellem Lillooet og Seton Portage.

Lillooet ligger ca. 225 km via Highway 99 fra Vancouver og 80 km fra Whistler.

Kort

Vis på kort