3 måder du kan opleve Seven Sisters på

Se Sydenglands berømte hvide klipper fra flere vinkler

De kridhvide kalkstensklipper, Seven Sisters, i East Sussex, er en af Sydøstenglands nok mest berømte naturoplevelser. I op til 79 meters højde tårner de lodret op ad Den Engelske Kanals blågrønne vand og markerer en smuk, dramatisk og uspoleret ende på Englands grønne landskab. Vores rejsespecialister guider dig til de tre steder langs kysten, hvor du får de absolut smukkeste oplevelser ved Seven Sisters.

Vi anbefaler

1. Beachy Head - Kystlandskabets højeste punkt

Vær klar til at få kriller i maven! Beachy Head, der ligger lidt øst for Seven Sisters tæt på byen Eastbourne, er kystlandskabets højeste punkt med imponerende 162 meter, og vi garanterer, at adrenalinen pumper, når du kommer ud mod kanten, og kan betragte Seven Sisters i horisonten. Helt på toppen står fyrtårnet Belle Tout Lighthouse, men det er faktisk et andet fyrtårn, der løber med al berømmelsen her; nemlig det pittoreske rød-hvide Beachy Head Lighthouse, der står for foden af klipperne. Fyrtårnet, der spejler sig i det isblå hav ved siden af kridhvide klipper, er et postkortværdigt syn, og har da også været en populær kulisse i både film og musikvideoer.

2. Berling Gap - For foden af klipperne

Den lille fine café ved Berling Gap, der leder tankerne hen på et gammelt badehotel, er et genialt picnic-stop, når du udforsker Seven Sisters. På de farverige bænke kan du nyde frokosten med udsigt til det hvide klippelandskab, der strækker sig så langt øjet rækker til begge sider. Går du ned på stenstranden, kan du i takt med havets bølger, gå langs Seven Sisters og fornemme præcis hvor imponerende klipperne er, som de tårner sig meterhøje over hovedet på dig. Når solen skinner bliver de næsten lysende hvide.

3. Coastguard Cottages - den bedste udsigt til klitterne

De fine hytter, Coastguard Cottages, der ligger i naturområdet Cuckmere Haven nær Seaford, er måske Englands mest fotograferede huse. Som de ligger der i de grønne bakker med søstrene i baggrunden, ser de helt igennem idyllisk ud. Her er naturen uspoleret, stenstranden er rå og fin, og der er mere ro, end ved de andre steder langs kysten. Når du ser klipperne herfra ligner de næsten en stribe tandpasta, der ligger fint placeret oven på havet. Fra stranden kan du klatre op ad den første af Seven Sisters' toppe, hvor der venter et panorama over kyststrækningen. Det er heller ikke et dårligt sted at starte, hvis du vil gå på toppen af kalkstensklipperne. Vær opmærksom på, at du skal gå igennem vand, for at komme helt over til klipperne. 


"Det er værd at sætte god tid af til at udforske Seven Sisters. Du kan vælge at køre mellem alle udsigtspunkterne eller at vandre oppe på klipperne og se de smukke landskaber udfolde sig foran dig. Uanset hvordan du vælger at tage afsted, så er det én af de største naturoplevelser, du finder i Sydengland"

- Maria M, rejsespecialist i Vejle


 

Kort

Vis på kort