Arundel Castle

Få en royal fornøjelse i Sydengland

Har du royale fornemmelser, en sans for romantik eller blot nysgerrig på Englands historie? Sydengland vrimler med gamle slotte, hvor kongelige intriger, magtkampe og overdådige baller har udspillet sig i elegante sale og korridorer. Det velbevarede Arundel Castle, der ligger mellem Brighton og Portsmouth i udkanten af South Downs Nationalpark, er ingen undtagelse. Gå på opdagelse i slottets pyntede værelser, gamle forsvarsværker og prydelige haver og tag tilbage til en svunden tid på din kør-selv-ferie i Sydengland.

Inspiration

Et skridt tilbage i historien med en fod i nutiden

Det massive og velbevarede Arundel Castle står højt på en bakketop og troner over middelalderlandsbyen Arundel, floden Arun og det bølgende landskab i South Downs Nationalpark. I mere end 800 år har slottet tjent som hovedsæde for Hertugen og Hertuginden af Norfolk, nedarvet igennem generationer. Selv i dag fungerer dele af slottet som privat hjem for den adelige familie, så du både får en smag på adelens overdådige fortid og luksuriøse nutid. ja, det er svært ikke at lade fantasien svæve frit mellem rustninger, våbeskjold og adelige gemakker.

Gå på opdagelse i et kulturelt skatkammer

Heldigvis behøver du ikke blot at forestille dig fortiden, når du besøger Arundel Castle. I det normaniske borgtårn (the Keep), der er den eneste tilbageværende del af det oprindelige slot, venter et fascinerende kig tilbage til slottets fødsel i Englands mørke middelalder i 1.067. Måske er du endda heldig at støde ind i nogle af de historiske personer. Resten af Arundel Castle, der blev renoveret i slutningen af 1800-tallet, er derimod et skatkammer af formidabel kunst som malerier af Van Dyck, Gainsborough og Canaletto, unikke møbler fra det 16. århundrede, gobeliner, et overdådigt kapel og et intimt bibliotek indrettet specielt i anledning af Dronning Victorias besøg. Som alle slotte med respekt for sig selv, ligger Arundel også omgivet af veltrimmede og farverige haver, der fortjener din opmærksomhed, når du har været slottet rundt.


"Du kan snildt sætte 2 - 3 timer af til at udforske Arundel Castle og haverne omkring det - du kan købe forskellige billetter alt efter hvor meget du vil se. Men du skal også besøge den hyggelige landsby, der emmer af middelalderstemning, og nyde en high tea. Det passer godt til det royale tema"

- Ditte, Rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort