South Downs National Park

Historie, vin og vild natur tæt på London

Der venter en drøm af en kør-selv-ferie i nationalparken South Downs, der ligger et par timer syd for London. Smalle veje smyger sig gennem det historiske landskab mellem frodige marker, postkort-perfekte småbyer, gamle stenkirker, slotte og vingårde. Selvom South Downs er Englands nyeste nationalpark, venter der masser af historiske oplevelser her i ét af landet mest idylliske kultur- og naturområder.

Inspiration

Et varieret kulturområde

Én af de smukkeste måder at udforske Sydengland på din kør-selv-ferie er ved at lade turen gå igennem nationalparken South Downs; et 1.600 km2 stort samsurium af sirlige marklandskaber, lokalkultur og millioner af års historie. Landskabet, der strækker sig godt 110 kilometer fra East Sussex i øst til Hampshire i vest, er varieret, vildt og utroligt tæmmet på samme tid. Området har været beboet i millioner af år, og der bor stadig flere i dag, end i nogen anden nationalpark. Så der er masser af gamle arkæologiske udgravninger, romerske huse, historiske slotte og charmerende landsbysamfund at køre efter. Og er du til smagfulde oplevelser, så kan du glæde dig over at vinmarkerne i området producerer fantastiske mousserende vine, som du kan nyde på vingårdene undervejs.

Oplev naturen helt tæt på

South Downs præsenterer dig for et smukt kludetæppe af bølgende marker, oldgamle skove, langstrakte heder, levende floder, vådområder og vidunderlige kyster. Og med mere end 3.000 km vandre-, ride- og cykelstier og veje, må man sige, at der er rig mulighed for drage på eventyr. Den absolutte kronjuvel i South Downs er uden tvivl de kridhvide kalkstensklipper, Seven Sisters ved East Sussex' rustikke kyst. Ved udsigtspunktet The Devil's Dyke en kort køretur fra Brighton, er der vandreture til et hvert temperament i det betagende marklandskab, og Kingley Vale er en eventyrlig naturoplevelse med op til 1.000 år gamle, krogede træer og farverige blomstertæpper. Du skal også unde dig selv et kig til stjernerne, for South Downs er et "International Dark Sky Reserve" og en helt speciel oplevelse i nattemørket.


"South Downs skal ikke kun opleves med øjnene, men også smages. De mousserende vine, der produceres her, er helt på højde med dem fra Champagne, ligesom der laves mange lækre lokale specialiteter, du kan smage på markeder, gårde og lokale pubber og ølbryggerier. Det giver lige turen igennem det smukke landskab en ekstra lækker nuance"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort