Beer - en lille fiskerby i Devon

Man kunne godt tro at dette rejsetip handler om øl, men det gør det ikke...

Du kan til gengæld nyde en kold øl nede ved stranden i den postkortsmukke lille fiskerby, som deler navn med en af briternes yndlingsdrikke. Nede på stranden kan du se på fiskerne trække dagens fangst i land, de lokale og tilrejsende slappe af i en liggestol eller bare nyde udsigten udover havet og de stejle hvide klipper.

Beer ligger godt beskyttet mellem klipperne i Lyme Bay på Jurassic Coast, der er på UNESCO´s verdensarvsliste. Her kan du stadig nyde synet af traditionelle fiskerkutterer, når de kommer sejlende ind med dagens fangst, som du kan få serveret på en af de lokale spisesteder. Bag stranden og de farverige badehuse, stiger selve byen op som en malerisk baggrund til det flotte kystområde. I Beer finder du smalle gader, der fører ned mod kysten og små butikker, der bl.a. sælger lokal kunst og håndværk. Du finder med garanti også hurtigt et fremragende spisested, hvor du kan slappe lidt af og suge alle indtrykkene til dig efter en oplevelsesrig dag i Beer.

Hvor det i dag er turister, der valfarter til Beer, så var byen og området engang et sandt paradis for smuglere pga. de mange klippehuler, hvor de kunne skjule deres smuglervare og klipperne beskyttede smuglerbådene mod stormvejr.

Beer Quarry Caves

Her kan du opleve menneskeskabte underjordiske huler, der er resultatet af stenbrud gennem flere århundrede. Stenbruddet kan dateres helt tilbage til romertiden og lukkede først ned omkring 1920. Det store stenbrug har gennem tiderne leveret sten til flere katedraler som fx St.Pauls, Westminster Abbey, Tower of London og Windsor Castle. I dag er hulerne hjemsted for flagermus, når de går i dvale om vinteren.

Aktiviteter fra Beer

På kanten af South West Coast Path har Beer nogle af de mest fantastiske kystvandringer. En af de bedste er fra byen Seaton til Beer med en dramatisk udsigt over Jurassic Coastline. Turen er ca. 3 kilometer. Fra stranden kan du komme ud med en fiskerbåd og fange makrel, som Beer er så kendt for. Er du frisk på en køretur med familien, kan I besøge Bicton Park Botanical Gardens, Crealy Adventure Park og Sidmouth Donkey Sanctuary – de ligger 15 til 30 minutters kørsel fra Beer.

Beer ligger ca. en times kørsel øst for byen Exeter.

Kort

Vis på kort