Dover Castle

2000 års historie

Dover ligger, hvor der er kortest afstand til det europæiske fastland, og området har derfor altid været strategisk vigtigt. De, som havde kontrol over Dover, havde kontrollen over England.

Måske har der allerede i jernalderen været befæstninger på stedet, men den ældste del af Dover Castle, som stadig eksisterer, er et fyrtårn fra romertiden. Et af kun tre tilbageværende romerske fyrtårn i verden.

Efter at William Erobreren tog magten i England i år 1066, blev Dover Castle genetableret. Den nuværende, centrale del er dog fra 1200-tallet, hvor Henrik 2  udbyggede fæstningen kraftigt. Dover Castle er senere blevet udbygget ad flere omgange, senest under Napoleonskrigene i begyndelsen af 1800-tallet. 

Dybt under slottet kan du gå på opdagelse i lange tunneller, der under 2. verdenskrig blev hugget ind i de ikoniske White Cliffs of Dover. Udover at få et indblik i den underjordiske fæstnings funktion under krigen, kan du lære mere om den dramatiske og heroiske evakuering af Dunkirk genskabt i film og billeder.

Om sommeren er der tit opvisninger med kostumeklædte skuespillere, der bringer slotslivet til live, med alt fra intriger til royale ambitioner, som det tog sig ud under King Henry II's regeringstid.

Kort

Vis på kort