Elizabeth Castle på Jersey

Her boede eremitten Helerius

I det 16. århundrede var den engelske konges største slot på Jersey, Mont Orgueil, forældet. Med moderne skibsmonterede kanoner og krudt var Mont Orgueil nu sårbar over for angreb fra både bugten og bakken overfor. Derfor besluttede man, at der skulle bygges en fæstning, som skulle forsvare øen. Dette nye sted blev valgt, og kan i dag ses på holmene i St. Aubin's Bay – nemlig Elizabeth Castle.

På holmene i St. Aubin's Bay beskytter denne imponerende fæstning indgangen til havnen i St. Helier. Oprindeligt boede eneboeren Helerius på stedet i det 6. århundrede, hvorefter et kloster stod på stedet. Efter slottet blev opført, på ordre fra Elizabeth I, agerede det fæstning og havde en nøglerolle både under Borgerkrigen og Anden Verdenskrig. Besøgende kan udforske slagmarker, bunkere, to museer, Upper Ward og Hermitage Rock.

Ved lavvande kan du gå til slottet langs dæmningen. Du kan også tage til slottet med amfibiekøretøjerne. De to engagerende museer fører dig gennem slottets historie – alt fra mordet på eneboeren Helerius til fæstningens rolle i forskellige større krige, og udsigten fra voldene er spektakulær.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort